Publicitat
Cultura · 3 d'Agost de 2009. 09:01h.

Dos milions d'euros per mantenir la cúpula de Barceló

El Govern espanyol vol potenciar els valors socials i culturals espanyols a l'ONU

Dos milions d'euros per mantenir la cúpula de Barceló

Inauguració de la cúpula

El Govern espanyol ha destinat 2 milions d'euros per a la conservació de la cúpula decorada per Miquel Barceló. El Consell de Ministres ha aprovat un real decret pel qual es concedeix una subvenció de dos milions d'euros a la Fundació ONUART per al finançament de les despeses derivades de l'enginyeria i la intervenció plàstica a la sala decorada per Miquel Barceló en la seu de l'ONU a Ginebra.

La subvenció, que s'assigna al Ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació, anirà així mateix destinada al Pla d'Actuació en 2009 de la fundació. Aquest projecte, segons l'Executiu, s'emmarca en la política de potenciar els valors socials i culturals espanyols a l'ONU i altres fòrums multilaterales, de manera que s'incrementin les relacions entre Espanya, les seves institucions i les seves empreses i els Organismes Internacionals.

El Govern recorda a més el compromís subscrit amb les Nacions Unides en 2007 per a contribuir a la reforma i remodelació del Palau de les Nacions en Ginebra. La sala nombre XX del Palau de les Nacions, seu europea de l'ONU, va ser donada per Espanya el passat novembre després de ser totalment renovada i convertida en una obra d'art per l'artista mallorquí Miquel Barceló. Anomenada des de llavors sala dels Drets Humans i l'Aliança de Civilitzacions, aquest espai que alberga la cúpula de Barceló serveix de lloc de reunions del Consell de Drets Humans de Nacions Unides.

Malgrat que va ser inaugurada oficialment el 18 de novembre del passat any, el traspàs efectiu a l'ONU es va fer a l'abril, doncs els equips tècnics van necessitar més de tres mesos per a deixar-la a punt. La creació i inauguració de la sala va estar envoltada en la polèmica a causa del cost de la mateixa, que es va elevar a 20 milions d'euros.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Rosa, Barcelona, 03/08/2009 - 17:04

Quina manera de malgastar els diners!. I després diran que no n'hi han per a coses més útils i necessàries...

#2 Ramon, Sants-Barcelona, 03/08/2009 - 12:06

¡¡¡Menudo alicatao me hacia en mi pequeño piso con 2 millones de eurazos!!! ¿Si me lo hace Barceló me los concederan?

#1 luis, barcelona, 03/08/2009 - 10:26

Ahora de BOTE PRONTO solo se me ocurre una cosa:
L.M.Q.L.P