Publicitat
Cultura · 26 d'Octubre de 2010. 14:35h.

El cas de l’Arc de Berà podria arribar als tribunals

Els editors no veuen voluntat de la distribuïdora de “desencallar el problema”

El cas de l’Arc de Berà podria arribar als tribunals

Ton Barnils, Enric Faura i Enric Viladot, al Col·legi de Periodistes

Les editorials afectades pel tancament de l’Arc de Berà reconeixen el seu nerviosisme davant de la negativa de la distribuïdora d’acceptar la proposta de la Generalitat perquè pugui pagar el seu deute. Aquesta solució consistiria en un crèdit de la Generalitat que només estaria pendent d’un aval, que els propietaris d’Arc de Berà diuen que no poden aconseguir.

Aquesta negativa a acollir-se a la solució proposada pel govern català els fa “dubtar de la voluntat manifestada públicament de pagar el deute”. En aquest sentit, la comissió d’afectats recorda que la distribuïdora sí disposa d’avals financers, com ara la Llibreria Ona, situada a Barcelona, o les naus a Montigalà “en una situació immillorable”, ha dit Enric Faura, que ha actuat com a portaveu dels editors afectats.

Arc de Berà havia proposat com a solució constituir la hipoteca d’un local de la seva propietat en favor dels afectats, però aquests manifesten que és inviable, ja que un termini de 5 anys per cobrar el deute és insostenible per moltes editorials, que estan avalant la continuïtat de les seves empreses amb les seves propietats personals, cosa que “els causants del problema no estan disposats a fer”. A més, “aquest local ja té una primera hipoteca per un valor de 450.000 euros”, i per això declaren que no dóna garantia de res.

Davant la proximitat de la campanya de Nadal, els editors manifesten que es troben en una difícil situació i malgrat que, han dit, no volen arribar als tribunals, “les editorials volem cobrar el que és nostre”. Recorden que Arc de Berà també pot recórrer als tribunals i, de fet, els estranya que no ho hagin fet ja, per instar al concurs de creditors.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat