Publicitat
Cultura · 1 de Novembre de 2010. 16:45h.

El castell perfecte

La colla de Vilafranca descarrega la torre de vuit neta per primer cop a la història

Els castellers de Vilafranca han descarregat per primera vegada en la història castellera la torre de vuit neta, durant la diada de Tots Sants que s'ha celebrat a la plaça de la capital de l'Alt Penedès. En el món casteller, aquesta construcció era anomenada la bèstia indomable. També es creia que era impossible de descarregar.

Però la colla de Vilafranca, la millor de Catalunya per cinquè any consecutiu, han descarregat el dos de vuit en la segona ronda. En les altres tres també han aconseguit descarregar castells de gamma extra. Fins ara, la torre de vuit neta només havia estat carregada en tres oportunitats, dues per les colles de Valls, la Jove i la Vella, i una altra pels vilafranquins. Els Capgrossos de Mataró han completat el seu primer castell de categoria superior en la diada de Tots Sants.

Els castellers de Vilafranca en ple esforç. (Foto: TV3)
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Jan, barcelona, 02/11/2010 - 06:06

enhorabona, viscan els castellers !! carracuca, els paletes no tenen una ambulancia esperant-los a baix per si cauen.

#3 Gerard, Barna, 02/11/2010 - 00:36

El risc, que hi és com en qualsevol altra activitat física humana, no és pas superior als dels cars, el futbol (és més fàcil trencar-se una cama en un partit), l'esquí o qualsevol altre esport.

#2 Gerard, Barna, 02/11/2010 - 00:34

Aquestes criatures (els més petits) porten un casc. I no és el mateix caure sobre una estructura, amb el coixí de la resta de membres de la colla que sobre l'asfalt des d'un desè pis. A banda, el cap de colla pot ordenar tira enrere el castell si no ho veu clar. Estàs més tranquil?

#1 carracuca, barcelona ESPAÑA, 01/11/2010 - 18:59

Felicidades a esta colla, tiene su mérito hacer un castillo humano de estas características. Dicho esto y tanto que se habla de seguridad, ¿porqué a un paleta se le obliga a llevar un cordón de seguridad atado a una estructura fuerte para evitar una caída y a estas criaturas no?. Gran riesgo.