Cultura · 11 d'Abril de 2016. 22:59h.

El conseller Vila critica els intel·lectuals de partit

“En aquest moment de reivindicació col·lectiva costa més que mai trobar intel·lectuals que siguin lliures”

El conseller Vila critica els intel·lectuals de partit

Santi Vila, acompanyat de Jordi Amat, Sergio Vila-San Juan i Gregorio Luri

La presentació del darrer llibre de Jordi Amat “La primavera de Múnich (Tusquets Editores) ha servit al conseller de Cultura, Santi Vila, per llançar una indirecta sobre l’actual moment polític. L’obra s’ha presentat aquesta tarda a la Llibreria Laie amb el propi conseller, l’autor, Sergio Vila-San Juan i Gregorio Luri.

El conseller, que ha reconegut “l’admiració intel·lectual” per Jordi Amat, ha lamentat que “en aquest moment de reivindicació de la llibertat col·lectiva costa més que mai trobar intel·lectuals que siguin lliures”. Santi Vila ha insistit que, en ple procés, troba a faltar “intel·lectuals que no s’hagin compromès”. En la seva opinió, “el paper i l’activitat intel·lectual ha de ser rigorosa i honesta”.

Vila també ha destacat, en una altra velada al·lusió, que “el diàleg amb els que pensen com tu no té cap gràcia” mentre que Jordi Amat ha admès la “degradació institucional de l’Estat”, però ha criticat la “impugnació en bloc de la Transició del 78”.

L’autor del llibre considera que llavors la “ruptura era impossible” i que ara hi ha una “pèrdua de perspectiva” del poder de la dictadura. “La Transició ha servit perquè els espanyols, durant 30 anys, no ens hàgim matat, això és el gran mèrit de la Transició encara que també té defectes”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 botifler1914, Rufilandia, 12/04/2016 - 13:14

Este Sr. Vila es bipolar.... me quejo de que no hay intelectuales contrarios al poder y al procés pero riego con subvenciones mil a los favorables.

#4 angelito, barcelona, 12/04/2016 - 12:05

En lugar de criticar a los intelectuales de partido, Vila debería criticar al partido de esos intelectuales.

#3 nohate, Barcelona, 12/04/2016 - 11:56

Aquest Vila és per al·lucinar. És d'un partit que posa a dit i paga els "intel·lectuals" mediàtics a tota la premsa subvencionada i a TV3% i s'atreveix a criticar el que paga i (diu que) no té.

Per pixar i no treure gota...

#2 Alfons Maristany, BCN, 12/04/2016 - 11:04

A mi me parece que este Conseller es el unico " que la toca". Es una persona muy válida y espero que en el futuro cuando las aguas vuelvan a su cauce sea un gran President de la Generalitat

#1 Jack, Vic , 12/04/2016 - 07:00

Boadella es brillante y LIBRE.

Pero este seguro que no te gusta.
O sino Aznar para equilibrar que seguro que le encanta al director.

Bueno tenemos talentos nuevos como la Marcela Tepor.

#1.1 Manolio, Barcelona, 12/04/2016 - 08:56

Boadella quizas sea brillante, pero libre e intelectual lo dudo

#1.2 Poca-solta , Barcelona, 12/04/2016 - 20:04

Doncs al pas que va, no m'estranyaria gens veure, d'ací a no gaire, Vila establert a Madrid, com un boadella més.
Les seves relacions amb els ministres de Madrid amb qui ha de bregar són idíl·liques. Segur que s'hauria entès amb Wert (no faig broma)