Publicitat
Cultura · 24 de Febrer de 2012. 12:53h.

El culebrot de l'Auditori

El cessament del director esdevé la primera ensopegada de Jaume Ciurana

El culebrot de l'Auditori

Ciurana, en una foto d'arxiu

El tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha patit el primer entrebanc des del seu nomenament el passat 1 de juliol. Ciuarana es va fer càrrec d'una regidoria tan sensible -l'ara conseller de Cultura, Ferran Mascarell, també ho havia estat quan manaven els socialistes- després de la victòria de Xavier Trias a les darreres eleccions.

La dimissió del director de l'Auditori, Oriol Pérez Treviño, per un presumpte ús indegut de la targeta de crèdit de l'Auditori ha esdevingut un veritable culebrot a través dels mitjans de comunicació. Entre d'altres raons, perquè s'ha intentat esbandir amb un simple comunicat de premsa i sense convocar els mitjans de comunicació a una roda de premsa per donar explicacions.

Pérez Treviño, que ha negat l'acusació, tan sols ha durat cinc mesos en el càrrec des que el passat 28 de juliol Ciurana acordés -juntament amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell- el seu nomenament al capdavant de l'Auditori.

El fins ara director va ser nomenat per la seva "trajectòria i les seves aptituds professionals" i també per "les coincidències programàtiques entre el projecte presentat i els objectius previstos per a la institució", segons s'assegurava en el comunicat. Les administracions van arribar a un acord després d'estudiar les candidatures finalistes que la comissió assessora va seleccionar prèviament d’entre els 29 candidats que s'hi havien presentat.

En efecte, la institució -formada pel departament de Cultura i l'ICUB de l'Ajuntament de Barcelona- va traslladar dilluns passat als mitjans que acceptava la dimissió del ja exdirector, després de "constatar" un presumpte "ús indegut de les seves potestats com a director general pel que fa a l'administració de fons públics".

També es va informar de l'obertura d'"un expedient informatiu per aclarir els fets", alhora que es convocarà el consell d'administració per prendre "les decisions oportunes en relació a la seva substitució". Tot i això, en el comunicat no s'informava de la quantitat que presumptament hauria gastat i en què s'ho hauria gastat.

Pérez Treviño, que va dimitir per carta després que se li comuniqués la informació referent a l'ús indegut de la targeta, va assegurar -en una conversació telefònica amb TV3- que no va fer mal ús dels recursos de la institució i que el seu adéu fou causat un cop constatada la desconfiança de l'entorn polític.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Adela, barcelona, 25/02/2012 - 23:33

Oriol Perez diu que ha tornat els diners, llavors, no s'han precipitat? i si van comunicar-ho a la premsa perquè no diuen les causes de l'apropiació i perquè no hi ha confiança d'esmena. Tot plegat sembla que es vulguin treure de sobre aquesta persona, com ja ho van fer amb el director Oué.

#4 víctor, bcn, 24/02/2012 - 15:35

Treviño havia amenaçat de parlar sobre els comptes que es va trobar a L'Auditori. Es dóna per fet que Víctor Garcia de Gomar, mà dreta al Palau de l'anterior gerent de L'Auditori, Joan Ollé, serà el nou director general. D'aquesta manera Ollé, continuarà dirigint L'Auditori des del Palau.

#4.1 Gerard, Barna, 25/02/2012 - 21:26

Doncs sí que anem bé. Potser aniria sent hora de dir en veu alta que l'Auditori és molt maco però és una "txapussa", exactament con el TNC. Espais dedicats al teatre i a la música amb una acústica penosa i un preus escandalosament elevats.

#3 Almogàver , La Sagrera , 24/02/2012 - 14:53

No hi ha dubte que en Jaume Ciurana és honest i preparat, però moure's en aquest entorn no és el Consell de Districte de Sarria. Aquí s'ha de dir que com més cultes, més f... de... i l'ambient és de conspiració eterna perquè cadascú porta un rei al cos.

#3.1 jajajaajajajaaa, barceloan, 25/02/2012 - 13:38

honest ? si es convergent no pot ser mira la parcel.leta on va edificar la seva caseta a Sant Cugat jajjajajaaja honest......jajajjajajaaaa

#2 Ramon, Barcelona, 24/02/2012 - 13:33

Ciurana, i la circumstància, fa molts anys que és un aprenent de Pujol i va pel mateix bon camí... no seria gens d'estrany que el següent pas fos Banca Catalana número 2.

#1 jajjajaaaaa, barcelona, 24/02/2012 - 13:29

8 mesos al càrrec i ja posen la ma a la cixa els nacinmalistes ho porten a al sang.......