Publicitat
Cultura · 13 d'Octubre de 2010. 19:13h.

El Dalí periodista

Una exposició repassa a Lleida la relació del pintor amb la premsa

El CaixaForum Lleida acull l'exposició Salvador Dalí i les revistes, on es repassa la relació del pintor empordanès amb el món de la premsa. La mostra inclou més de 240 peces entre diaris, revistes, algunes intervencions directes sobre paper, les principals portades de les publicacions que va dissenyar i en les quals va aparèixer, i articles i anuncis que va il·lustrar. També s’exhibeixen altres documents, com ara manuscrits, correspondència, collages sobre premsa escrita i tires còmiques publicades sobre aquest personatge universal.

Salvador Dalí (Figueres, 1904-1989) va mantenir una intensa relació amb els mitjans de comunicació durant tota la seva vida, una entesa que es va iniciar quan encara residia a Figueres i que va arribar al zenit durant les seves llargues estades als Estats Units. Va ser una relació arran de la qual Dalí va redactar articles, va crear portades per a revistes, anuncis i il·lustracions, va dissenyar pàgines de diferents publicacions i fins i tot va elaborar una publicació sencera dedicada a ell mateix, Dali News. El pintor també va fer servir les pàgines de diaris i revistes per crear noves obres en forma de collage. 

L’exposició Salvador Dalí i les revistes permet observar també com l’artista empordanès va utilitzar els mitjans de comunicació per consolidar la seva imatge pública d’icona del surrealisme i personatge excèntric i provocador, i com va ser un gran propagandista d’ell mateix. La mostra inclou més de 240 peces entre diaris, revistes, algunes intervencions directes sobre paper, les principals portades de les publicacions que va dissenyar i en les quals va aparèixer, i articles i anuncis que va il·lustrar. També s’exhibeixen altres documents, com ara manuscrits, correspondència, collages sobre premsa escrita i tires còmiques publicades sobre aquest personatge universal.

Imatge d'un dels cartells de l'exposició

Un moment de la roda de premsa de presentació

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat