Publicitat
Cultura · 24 de Febrer de 2016. 13:01h.

El detectiu de les Borges Blanques

L’exdiputat d’ERC i ex alcalde de la localitat, Miquel Àngel Estradé, s’estrena a la novel·la negra amb ‘L’assassí que llegia Vidal Vidal’

El detectiu de les Borges Blanques

Miquel Àngel Estradé

L’exdiputat d’ERC i ex alcalde de Les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, publica la novel·la ‘L’assassí que llegia Vidal Vidal’ (3i4 Edicions), la seva primera incursió en el gènere negre. L’obra ha obtingut el darrer Premi Andròmina de narrativa dels Premis Octubre.

Està ambientada a Lleida i protagonitzada per un assassí en sèrie que llegeix l'escriptor Vidal Vidal. Els ciutadans volen saber qui és i com escriu Vidal Vidal, autor real contemporani que també té veu al llibre. Aquest assassí mata per avorriment i considera que gràcies als seus crims i les seves cartes Lleida ha deixat de ser una ciutat vulgar i ensopida i ara ja és coneguda arreu i en parla tothom.

Miquel Àngel Estradé i Palau (les Borges Blanques, Garrigues, 10 d'agost de 1957) és llicenciat en dret i en filosofia i ciències de l'educació, ha treballat com a secretari d'ajuntament, com a professor de formació professional i com a consultor d'una empresa de recursos humans. Des de l'any 1991 treballa com a jurista al Departament de Justícia. Fundador de la revista local Terrall i de l'Ateneu Popular Garriguenc.

Col·labora regularment amb la premsa lleidatana i diverses revistes, amb articles d'opinió sobre el fet nacional català i altres temes d'actualitat de caràcter polític, social o cultural. Ha estat alcalde de les Borges Blanques (1995-2003 i 2007-2011) per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit del qual ha estat vicepresident del Consell Nacional (1999-2003).

Ha estat diputat escollit a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2003 i 2006. De cara a les eleccions generals espanyoles de 2015, la Federació Regional de Lleida d’ERC va elegir a Estradé com a primer candidat al Senat d'Espanya per la circumscripció de Lleida.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat