Cultura · 19 d'Octubre de 2009. 12:23h.

El dia en que Jaume Miravitlles va anar de putes

L'autor narra els fets en el llibre d''Europa a Amèrica. Dietari d'exili (1941-1945)'

El dia en que Jaume Miravitlles va anar de putes

Jaume Miravitlles amb Marlene Dietrich, l'any 1947

Jaume Miravitlles, que va ser comissari de Propaganda de la Generalitat, va haver de marxar a l'exili un cop acabada la Guerra Civil. Un cop a París, Miravitlles va voler iniciar una nova vida als Estats Units, país pel qual sentia una gran fascinació. Però abans de poder establir-se a Nova York, va haver de passar per Marsella, Algèria, el Marroc i Mèxic. En el llibre d''Europa a Amèrica. Dietari d'exili (1941-1945)' narra totes les seves experiències durant aquesta etapa, fins i tots les seves sortides a prostíbuls.

En un fragment del llibre, explica que "a la tarda anem a visitar el quartier reservé, una mena de recinte tancat on romanen les prostitutes. La cosa és extraordinàriament interessant. Entrem en  uns baixos, nets i reduïts, on ens ofereixen el te. Després marxo amb Fàtima. Vaig a la seva casa. Una caseta miniatura, blanca i neta. Fàtima és dolça i apassionada. He pensat irresistiblement en Maruja i en Madame Butterfly".

En un altre fragment narra que "ahir vam anar per quarta vegada al quartier reservé. Practicada en aquesta forma, la prostitució es presenta de la manera més amable. No hi ha res de comparable en tot el que he vist fins ara. L'aspecte general i el tracte particular correspon al que seria l'amor lliure. El quartier és un veritable poble, amb places, carrers magatzems, cafès i botigues. Pel carrer circulen centenars de noies joves, netes, ben vestides i generalment boniques".

En aquest sentit, afegeix que "pots adreçar-te a la primera, passejar-te amb ella llarga estona, petonejant-la o simplement afalagant-la i finalment vas amb ella a casa seva. Una cos petita, a l'estil moro, neta i absolutament privada. Ja en la intimitat la noia et serveix te i parla llargament, sense preses ni ànsies excessives de diners. L'acte sexual és realitza d'una manera absolutament marital, sense exageracions ni refinaments de cap classe. En un cas, fins i tot vaig notar l'actitud reservada i avergonyida de la incipient. Era una magnífica rappel de la nit de nuvis. Una vegada realitzat l'acte, la noia es vesteix lentament, sense presses, sense exigències. Es surt de la casa tendrament, agafats per la cintura o sostinguts per l'espatlla".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Francesc, Barcelona, 19/10/2009 - 17:04

Uri, tens raó. Tota la raó.

#2 Kropotkin, Vic, 19/10/2009 - 14:12

Hay otros individuos que, cuando escriban sus memorias, lo que tendrán que contar es que día no fueron de putas...

#1 Uri, Girona, 19/10/2009 - 13:11

Segur que Miravitlles,com tothom que conegui el personatge sap, explica coses més interessants en el seu llibre que no la del titular. Hi ha molta gent que ha anat de putes, aixó es notícia? Que serà la propera? Les almorranes de Mozart?