Publicitat
Cultura · 17 d'Abril de 2009. 14:16h.

El "dream team" de les lletres catalanes, segons Cultura

Onze escriptors seran homenatjats al Camp Nou pel conseller Tresserras i Laporta

El "dream team" de les lletres catalanes, segons Cultura

El conseller Tresserras a l'acte de donació de la col·lecció Bernat Metge a la Universitat de Stanford

El proper dimecres, 22 d’abril, coincidint amb el partit de Lliga entre el FC Barcelona i el Sevilla, tindrà lloc una nova edició de l’activitat Lletres, al camp!, una acció de promoció de les lletres catalanes que es realitza durant la segona quinzena d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Aquest acte és organitzat des de l’any 2005 per la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació FC Barcelona.
 
Amb la campanya, que enguany s’emmarca en el Pla de Foment de la Lectura que impulsa el Govern, la Generalitat i el Barça difondran una selecció d’onze autors reconeguts l’any 2008 amb premis a obra publicada. Així, s’ha editat un opuscle informatiu de la campanya. Els autors han creat un text de presentació d’ells mateixos i de l’obra guardonada concebut per a l’escenari i el públic ampli que el rebrà.

Els autors participants d’aquesta edició són: Manuel Baixauli, premis Salambó, Qwerty, de la Crítica catalana i de la Crítica dels Escriptors Valencians per la novel·la L’home manuscrit (Proa); Àlex Broch, premi Cadaqués a Quima Jaume per l’assaig Sobre poesia catalana (Proa); Edgar Cantero, premi Joan Crexells per la novel·la Dormir amb Winona Rider (Proa); Isabel Garcia Canet, premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de poesia per Claustre (3i4); Ramon Erra, premi Qwerty a autor revelació per la novel·la Desfent el nus del mocador (La Magrana).

També participen Jordi Llavina, premi de la Crítica Serra d’Or de poesia per Diari d’un setembrista (Bromera); Teresa Roig, premi El Setè Cel de Salt per la novel·la L’herència de Horst (Alisis); Pere Rovira, premi Ciutat de Barcelona de literatura catalana per la novel·la L’amor boig (Proa); Susana Rafart, premi Qwerty de narrativa per Les tombes blanques i premi Cavall Verd de traducció (juntament amb Eduard Escoffet) per Poesia completa de Salvatore Quasimodo; Antoni Vidal Ferrando, premi de la Crítica Serra d’Or per la novel·la L’illa dels dòlmens (Ensiola); i Pau Vidal, premi Brigada 21 de novel·la negra per Aigua bruta (Empúries).

Al partit hi assistirà el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo. El president del FC Barcelona, Joan Laporta, convidarà els onze escriptors de l’edició d’enguany de Lletres al camp! A seguir el partit des de la llotja.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ignasi Ripoll, Sant Carlea de la Ràpita, 18/04/2009 - 20:10

Per fi un grapat d\\\'autors que dóna gust llegir.

#2 Jorge Salgado, Vic, 18/04/2009 - 16:00

Esto de la literatura catalanucha, ¿qué es?

#1 Juan, Barcelona, 17/04/2009 - 21:55

No me suena ninguno de los integrantes de este dream team, aunque reconozco que no soy adicto a la literatura catalana. Ahora que, si hubiesen incluido a la Gabancho, al Alexandre o al Sostres, p.e. entonces sí me sonarían.