Publicitat
Cultura · 6 d'Abril de 2010. 11:02h.

El fenomen de les famílies XXL

Sílvia Soler descriu en la seva darrera novel·la les famílies de divorciats

Cada quatre minuts es trenca una parella a Espanya la qual cosa es tradueix en quasi 30.000 divorcis i 2.000 separacions per trimestre. La periodista i escriptora Sílvia Soler descriu amb la seva darrera novel·la  -“Una família fora de sèrie” (Columna)- el fenomen de les anomenades famílies XXL: les famílies de divorciats.

Els protagonistes són la Maria i l’Oriol, una parella amb cinc fills de relacions anteriors, tres exs, diversos cunyats, excunyats, sogres i ex sogres. Sílvia Soler Guasch (Figueres,1961).

Casada i amb dos fills, l'obra també fa una velada crítica a "l'escola participativa" i "el rotllo aquesta de la tolerància", entre d'atres. I s'endinsa en el fracàs sentimental: "Si voleu que us digui perquè va fracassar la meva relació amb la Terri em sembla que no podré, perquè no en tinc ni idea".

Sílvia Soler ha concretat tant la literatura d'entreteniment -amb “39+1, l’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa”- com la més seriosa:  ha estat premi Prudenci Bertrana el 2008 amb "Petons de diumenge". També té publicades les novel·les “El son dels volcans”, “L’arbre de Judes”, “Mira’m als ulls” (Premi Fiter Rossell).

Actualment col.labora a “Els matins”, de TV3, al programa “Tot és molt confús” de Catalunya Ràdio i amb un article setmanal al diari Avui.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Laura, Barcelona, 09/04/2010 - 10:17

Doncs a mi els llibres de la Sílvia m\'encanten! M\'ho passo molt bé, són divertits i la Sílvia sap reflectir situacions quotidianes amb un humor que alguns els fa falta!

#3 nadia, barcelona, 06/04/2010 - 13:15

Tant Sílvia Soler comel seu germà Toni Soler insisteixen sempre que són de Figueres, quan tothom sap que sónde Badalona, i que encara hi viuen, malgrat que la seva mare sí que va néixer en aquesta ciutat gironina.

#2 Marta, Barcelona, 06/04/2010 - 12:30

Encara recordo una minisèrie horrible que vaig haver d'aguantar un estiu de fa tres o quatre anys a Catalunya Ràdio sobre una tal Ília i les seves insuportables amigues. Només escriu sobre tòpics. Ni ganes de llegir-ne cap llibre.

#1 Marc Valls, Barcelona, 06/04/2010 - 11:34

He començat a llegir-lo i és molt dolent. Un trunyaco impresentable.