Publicitat
Cultura · 16 de Juny de 2009. 11:22h.

El Govern destitueix Blanca Palmada

Joan Majó, nou comissionat d'Universitat i Recerca

El govern ha destituït la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, i serà substituïda per Joan Majó, que fins ara era el director general d'Universitats. L'executiu justifica aquest canvi per la necessitat de transformar el sistema català de recerca i innovació. El departament tenia pensat cessar-la des de les mobilitzacions estudiantils en contra del procés de Bolonya. Blanca Palmada també ha hagut de fer front a la crisi oberta amb els rectors de les universitats i al decret d'universitats del govern espanyol.

Segons fonts oficials, “el Govern de la Generalitat aprovarà el nomenament de Joan Majó i Roca, fins ara Director General d’Universitats,  com a nou Comissionat per a Universitats i Recerca. La  reestructuració, que suposa el cessament de Blanca Palmada, respon a la necessitat de transformar el sistema català de recerca i innovació donant compliment al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) firmat ara fa mig any per tots els partits amb representació parlamentària, les universitats i els agents socials. La remodelació també respon  a la necessitat d’accelerar l’assoliment de reptes del sistema universitari català que són estratègics pel pais, com ara la modificació de la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC)”.

Palmada va ser nomenada comissionada d'Universitats i Recerca al desembre del 2006, quan el govern va crear el càrrec amb l'objectiu d'impulsar un pacte nacional per a l'educació superior i la investigació, a més de promoure la integració entre la recerca universitària i la innovació a les empreses.

El seu substitut, Joan Majó Roca, ocupava des del maig del 2007 el càrrec de director general d'Universitats. Majó és catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i té una llarga experiència en gestió universitària, que ha compaginat amb la docència.

Huguet, saluda Palmada, a l'entrada de la UIC
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Sanna, Ripoll, 11/08/2009 - 13:16

Ai Blanca!! Que al final l'estratègia t'ha sortit per la culata!! Ja era hora que destituïssin aquesta dona.

#4 Xavi, Berga, 16/06/2009 - 15:45

No és el Majó exministre, sinó el que ha estat fins ara director d\'Universitats! Doncs benvolguts els cessaments si han de srevir per millorar. Encara queda molta feina a fer a le snsotres universitats!

#3 Maria, Barcelona, 16/06/2009 - 13:52

Com que s'havia quedat sense feina, ara fitxen en Majó. Es veu que en aquest govern totthom sap de tot. Ara cal veure quin xollo li busquen a la Palmada!!!

#2 Jaume, Taradell, 16/06/2009 - 12:54

Estaling continua fent de les seves

#1 Pere, Barcelona, 16/06/2009 - 12:53

Huguet Terminator!!!, no quedarà ningú al pas que va.