Publicitat
Cultura · 11 de Febrer de 2016. 20:01h.

El Govern recorre al Constitucional malgrat les crítiques

La Generalitat apel·la al tribunal per intentar aturar el trasllat de béns de Sixena

El Govern recorre al Constitucional malgrat les crítiques

Imatge del Govern

El Govern de la Generalitat recorre al Constitucional malgrat les crítiques que fa contra aquest tribunal. Avui, li ha demanat que declari nul·les les resolucions judicials d’un jutjat d’Osca que determinaven el trasllat al Monestir de Sixena (a Osca) d’uns béns adquirits per la Generalitat, i que són objecte de litigi amb el govern d’Aragó i l’Ajuntament de Sixena.
 
El Govern català entén que la sentència dictada pel jutjat d’Osca i la seva execució provisional, contradiuen allò que ja va decidir el mateix Tribunal Constitucional en una sentència del 2012. En aquella ocasió, el TC va resoldre el conflicte de competència a favor de la Generalitat declarant la inconstitucionalitat i la nul·litat de les ordres del govern d'Aragó. A més, va determinar que l'objecte de les competències controvertides era la protecció del patrimoni històric, matèria sobre la qual tant la Generalitat de Catalunya com el govern d’Aragó ostenten les competències exclusives.
 
Aquesta resolució assegurava que el territori és l’element delimitador de competències. El TC sentenciava que havia de prevaler la competència de la Generalitat i que, per tant, els béns, “s’han de mantenir a la Comunitat  Autònoma en la qual es troben”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 BEJOTA, BCN, 15/02/2016 - 19:08

EMPRESAS AL DÍA
En riesgo más de 80 empleeos
Seat traslada de Barcelona a Madrid parte de la actividad de recambios de la planta de Martorell

#11 PepeyCabrejat, Bcn, 12/02/2016 - 22:26

Si us plau, arregleu el peu de foto que té una errada. El peu correcte és 'Imatge del desgovern'.
Gràcies.

#10 ernengdecastefa, Mataró, 12/02/2016 - 12:12

Us ho asseguro...si aquest tribunal sentencia a favor de la generalitat per una vegada a la vida,me'n vaig a la plaça de l'ajuntament i em baixo els pantalons davant dels presents

#9 botifler1914, Barcelonia Rep. Indep., 12/02/2016 - 10:11

Nunca un gobierno de tantos hizo tanto humo

#8 quines ganes que en tinc, Barcelona, 12/02/2016 - 08:36

Mira´ls que macos tots asseguts al voltant de la "taula rodona". No cal que us digui el que sento per cada un d´ells. No vull ofendre a ningú.