Publicitat
Cultura · 8 d'Agost de 2012. 18:54h.

El Liceu acomiada 16 treballadors

Els sindicats preparen noves mobilitzacions per a l'inici de la propera temporada

El Liceu acomiada 16 treballadors

Una imatge del Liceu, en una foto d'arxiu

La direcció del Gran Teatre del Liceu ha acomiadat 16 treballadors de la institució tot coincidint amb el final de la temporada. Els acomiadats van rebre una carta el passat 31 de juliol, just abans de les vacances, on també se'ls comunicava que la indemnització seria de 20 dies per any. A tres membres de la secció de sastreria no se'ls va renovar el contracte fa uns dies.

Els setze acomiadats són 11 músics de l'orquestra, dos cantants del cor i tres tècnics d'escenari. Arran d'aquesta decisió, fonts sindicals han anunciat noves assemblees de treballadors per decidir les mobilitzacions que es faran a l'inici de la propera temporada.

Els treballadors ja van convocar 15 dies de vaga per l'anunci dels acomiadaments que ara s'han fet efectius. De fet, una part del cor no va assistir a la darrera funció d'Aída i encara es manté l'amenaça de vaga en les 14 funcions de La forza del destino.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Jose Garcia, BCN, 09/08/2012 - 06:56

Si vas a Praga veus que es una ciutat preparada pel turisme. Tots els dies hi han actuacions de música i representacions al seus edificis. No es pot entendre com Barcelona, ciutat receptora de millions de turistes, tingui un Liceo sense fer representacions diaries. Es una font d'ingressos important.

#2.1 Kropotkin, Vic, 09/08/2012 - 18:46

Es muy sencillo, los subvencionados y enchufados en estos sitios ya viven de maravilla sin pegar ni golpe. ¿Para que necesitarían utilizar el cerebro? Eso es para otro tipo de paises donde está prohibido enchufar a familiares y amigos. Aqui no funcionaría...

#1 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 08/08/2012 - 20:51

Al Liceu es alla un ban els més Rics a passa el rato he , es tambe un treballaba Felix Millet he