Publicitat
Cultura · 9 de Juliol de 2021. 08:23h.

"El llibre que haurien de llegir Rahola i Puigdemont"

Juan Milián: "El procés s'ha replicat a Espanya"

"El llibre que haurien de llegir Rahola i Puigdemont"

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha afirmat que l'obra de Juan Milián "El proceso español" (Deusto) és "el llibre que haurien de llegir Rahola i Puigdemont" per, segons ell, sortir de la bombolla del procés. "Fer-se del PP a Catalunya és per vocació, els que volien prosperar es feien de Convergència" ha afegit.

L'assaig planteja que alguns dels efectes del procés s'han exportat ja a la política espanyola i que l'única alternativa és "guanyar democràticament a la Generalitat" com ha afirmat l'autor durant la presentació. L'acte s'ha celebrat aquest dijous a Fnac de l'Illa Diagonal (Barcelona). Milián, que va ser diputat durant dues legislatures, és actualment membre de la direcció del partit.

"El que vam patir a Catalunya durant molts anys s'ha replicat a Espanya", ha explicat. També s'ha queixat que "o ets independentista o ets fatxa" i ha manifestat que "això s'està reproduint a Madrid com hem vist en les recents eleccions autonòmiques".

junamil.jpg

Segons la seva opinió el procés ha suposat "el sacrifici de la veritat" perquè es basa en "una doble mentida": "quan deien que aconseguirien la independència, mentien; quan van dir als jutges que no anaven de debò, també mentien ". "S'ha fracturat -ha insistit- la societat subvencionant des del poder polític" i "s'ha pretès colonitzar la societat civil".

La professora de dret Chantal Moll, que també ha intervingut en la presentació, s'ha preguntat "per què ens ha abandonat el govern espanyol" i ha lamentat que "la política ha inundat tota la societat civil: dels centres excursionistes a les corals, de seguida t'etiqueten".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 bejota, bcn, 10/07/2021 - 16:02

El voto de Lérida vale casi 3 veces que en Santa Coloma de Gramanet. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.
El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona.

#7 Una Gran Mentida, Barna, 09/07/2021 - 23:32

És veritat, el procès ha fet aflorar una gran mentida: És mentida que l'estat espanyol és una plena democràcia.
- Estomaca a votants pacífics i indefensos (fins que la Merkel va dir "pareu ! que això no es pot permetre a Europa")
- Es reprimeix descaradament al dissident polític
- El Consell d'Europa ha comparat Espanya amb Turquia

#6 Manu, DIJON FRANCE, 09/07/2021 - 15:53

Cataluña Norte fue separada de Cataluña por el Tratado de los Pirineos en 1659.hace más de 350 años,las revueltas, como la de los Ángeles de la Tierra en Vallespir son reprimidas con dureza y el país es castigado por el Estado francés excepto el francés, el catalán no tiene reconocimiento alguno.España debería haber hecho los mismo

#6.1 Joanet, Bcn, 09/07/2021 - 23:20

Està clar, està clar. És evident que tu ets un nacionalista agressiu.

#5 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 09/07/2021 - 15:01

"Ser de derechas no es ser franquista"-Joaquin Leguina
Esa frase sintetiza las intenciones de la izquierda de las últimas décadas.La manipulación masiva es criminal
La ley de memoria historica es un terrible error que espero se corrija antes de que el último ser humano que recuerde la verdadera historia de la guerra civil deje de tener voz

#4 Acheloo Bcn, Barcelona, 09/07/2021 - 14:36

Imagino que lo dices por tu desconocimiento del PP de Catalunya. Alejandro es un buen tipo, e inteligente... pero lo que ha quedado en el partido, es lo peorcito de cada casa.