Publicitat
Cultura · 4 de Desembre de 2012. 18:18h.

El Lliure expressa la seva "indignació" per la crida al 'boicot' de Toni Albà

El director del teatre Lluís Pasqual titlla de "tristíssima sorpresa" l'actitud de l'actor

El Lliure expressa la seva "indignació" per la crida al 'boicot' de Toni Albà

Albà i Pasqual, en un fotomuntatge

El Teatre Lliure ha emès un comunicat, signat pel seu director, Lluís Pasqual, en resposta "a determinats missatges apareguts a les xarxes socials amb la finalitat de provocar la no assistència a l'espectacle Juicio a una zorra que protagonitza l'actriu Carmen Machi".

"La nostra indignació davant d'intents de boicot (...) i la tristíssima sorpresa pel fet de veure que és un company de professió que cada dia, com la Carmen Machi, puja a l'escenari, qui atia aquest boicot amb termes tan intolerables com 'no hi anem' o 'denúncia", ha remarcat.

Pasqual ha afegit que "triar o discriminar un artista de pensament democràtic per raons no teatrals seria com triar o discriminar els espectadors, una clara actitud excloent, i en el cas d'un teatre públic, delictiva".

En un darrer apunt, el director de la instal·lació ha fet una "nota absolutament personal dirigida al tuitaire piròman". En aquest nota, Pasqual ha reclamat que "la relació que vaig tenir amb el Fabià Puigserver em dóna dret a demanar-te que, com a mínim per respecte, deixis tranquils els morts".

"En aquest cas el Fabià -ha insistit-, i no li adjudiquis (veig que no el vas conèixer ni poc ni molt) suposades actituds que li farien vergonya només de pensar que algú les hi podria atribuir. No fos cas que, en un rampell, tornés de l'altre món i et fotés un bon esglai", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

78 Comentaris

Publicitat
#49 joan, canet, 05/12/2012 - 17:17

Ja fa molt de temps que faig boicot als productes espanyols. Així doncs seguint el meu costum, no aniré a veure una obra de teatre espanyola i menys amb una protagonista com la senyora Machí. I el Lluís Pascual calladet està més guapo.

#49.1 Fran, Llinars, 30/12/2012 - 18:18

Joan, a qui vols enganyar? tu mai has anat al teatre, es mes, mai has ober un llibre veient l´ignorància que portes a sobre.

#48 Pablito, Barcelona, 05/12/2012 - 16:20

Ejemplar la actitud de El Lliure.

#48.1 Gerard, Barna, 05/12/2012 - 22:53

QUina diferència amb el paperot de Gallardón.

#47 spanish, Madrid, 05/12/2012 - 14:51

o sea que estar en contra de la independencia es estar en contra de Catalunya ? joder que democratas Alba es un pobre fascista subvencionado por el regimen convergente..una autentica pena

#47.1 pep, BCN, 05/12/2012 - 20:32

Pues si, porque estar contra la libertad de un pueblo es estar contra sus derechos, y la soberania no solo es un derecho sino una necesidad. Y esta actitud es fascista...como lo de estos españolistas disfrazados de progres. Nunca habeis sabido que es la democracia.

#46 Cigronet, SFG, 05/12/2012 - 10:45

No ho entenc. Els catalans, per segons qui, sempre hem d'ajocar el cap als continuats atacs i insults que ens llencen de l'espanya. O sigui nosaltres calladets, perquè alugú o altre se sent perjudicat. S'ha acabat doncs. Més gent com l'Albà ens fa falta.

#46.1 Protágoras, bcn, 05/12/2012 - 11:03

España no insulta nunca, Cataluña tampoco,ni la una ni la otra pueden hablar, son algunos españoles y algunos catalanes quienes insultan. Lo que hacen ALGUNOS no puede atribuirse a TODOS. Ese es el fundamento de la xenofobia; atribuir a la colectividad lo que hacen algunos de sus miembros.

#46.2 Sòfocles, L'àgora, 05/12/2012 - 11:27

On són les veus discordants a Espanya, Protágoras?
No és vostra la dita "quién calla, otorga"?
"Todos a una", esquerra i dreta, PP i PSOE, heu fet el possible per fer desaparèixer la "anomalia catalana".
El que dius és cert en la majoria dels casos, en l'espanyol, no.

#45 Max, Barcelona, 05/12/2012 - 09:52

Sóc independentista però l'actitud del Sr Albà m'avergonyeix profundament. Caure en el parany d'intentar ser tan intolerants com ho han estat alguns amb el fet diferencial català és per reflexionar-hi. Totalment d'acord amb en Pascual.