Publicitat
Cultura · 26 d'Abril de 2012. 15:10h.

El MACBA acomiada nou treballadors

Es manifesten davant el museu contra la previsió de nous acomiadaments

El MACBA acomiada nou treballadors

Imatge de la protesta

Un centenar de treballadors i treballadores dels centres adscrits a la plataforma SOS CULTURA -que aplega diferents museus i institucions culturals- s'han concentrat a la plaça dels Àngels -davant del MACBA- per mostrar el seu rebuig contra els acomiadaments que s'han efectuat al Museu d'Art Contemporani de Barcelona i contra les retallades que s'estan duent a terme en el món de la cultura.

Entre els manifestants, que s'han reunit davant del MACBA a la plaça dels Àngels, vestits de negre, es trobava el director d'aquest museu, Bartomeu Marí, i el primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí.

En el manifest que han llegit denuncien la "progressiva introducció del mercantilisme en les institucions públiques, l'existència de programes culturals cada vegada més supeditats als interessos privats, la manca de planificació i de coordinació entre les institucions culturals, i plantilles de personal precàries i inestables".

Segons ha informat UGT -que ha donat suport a la protesta-, la direcció del MACBA "ha acomiadat en els darrers dies 9 treballadors. El seu objectiu, diuen, és poder fer front al forat de 980.000 euros que té el museu".

En aquest sentit, afegeixen que "per fer-ho ja han anunciat una retallada en l'activitat fet que comportarà prescindir de 7 o 8 llocs de treball més: aquells que tenen relació laboral com a autònoms -falsos autònoms- amb el museu, serveis de manteniment d'estructura (intal·lacions; etc), cessament de contractes d'obra i servei, fusió de departaments, etc".

Finalment, denuncien que "aquesta retallada tindrà una afectació directa i indirecta del 20% dels treballadors que presten els seus serveis al museu". En la concentració hi ha assistit una representació de les plantilles del MACBA, el CCCB, el Museu Picasso, el Museu d'Història de Catalunya, el MNAC, i el suport dels treballadors i les treballadores del Liceu.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 carme s, Barcelona, 10/05/2012 - 10:48

Tota la veritat dels acomiadaments del CoNCA:
http://pepmontes.wordpress.com/

Quasi el 50% de la plantilla!

#2 -emilio, a, 26/04/2012 - 21:40

el MACBA creo que tiene el record mundial de museo menos visitado. Todo un merito.

#1 Això sí, sobretot que no falti el Barça, 26/04/2012 - 17:21

Tot el meu suport als treballadors/es del MACBA, extensiu als del Liceu i qualsevol altra entitat que difongui LA CULTURA. Ja es dibuixa la Catalunya del demà!! Tan rica i plena, diuen els Segadors.

Rica per a qui?

Plena de què? De sangria barata, futbol i Millets.

És el que ens mereixem.