Cultura · 13 d'Octubre de 2008. 18:33h.

"El mal més gran és el de la immigració"

Triadú tem que el fenomen migratori "ens desnaturalitzi"

El crític i escriptor Joan Triadú, que ha presentat aquest dilluns el seu llibre de memòries, ha defensat que el segle XX és el "segle d'or" de la cultura i la llengua catalanes perquè, entre d'altres raons, "no en tenim un altre". Triadú ha afirmat, tanmateix, sobre el futur de la llengua que "el mal més gran és la immigació per les successives onades d'immigració que hem anat paint, assimilant, enriquint", però que "potser a la llarga ens submergeixi, ens desnaturalitzi". El crític, que té 87 anys, ha assegurat també que "no estem a les acaballes" perquè "tenim consciència molts catalans que som alguna cosa" tot i el "moment de perplexitat". "Jo no ho veuré, però hi ha feina per estona". L'editor, Fèlix Riera, ha destacat per la seva banda l'optimisme de Joan Triadú perquè "hi ha una gran persona, de gran autoritat, que ens diu que el segle XX ha estat determinant per la cultura".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 La detectivesa salvaje, Barcelona, 14/10/2008 - 15:40

A este Triadú se le entiende todo. En este caso está claro que desnaturalizar es igual a corromper, a contaminar algo que previamente era puro.Creo que esto ya lo habíamos escuchado antes en la bocota de unos señores muy, pero que muy malos malosos.

#25 joan, manresa, 14/10/2008 - 12:44

Ahir varem fer un comentari sobre la noticia.No és va publicar,¿Que pase..,?Era un fet amb testimonis,ocorregut devant el portal del Casal.Era tema d'educació i sanitari,era un grup de negres.Pro clar are ya ets rascista, xénofab.No es pot dir rés.

#24 Winston, Barcelona, 14/10/2008 - 12:15

Concatenado:
Però, si construïm els càmpings amb cambres de gas aquests, ¿què passa amb el català? Perquè el finançament no dóna per a tant. ¿Més càmpings per a imposar la llengua?
No anem bé...

#23 Carles, Racistas NO, 14/10/2008 - 11:13

Si esto lo dicen el Alemania, la que se organiza es de órdago. Aquí parece que ahora todos luchan por ser el "Sabino arana" de Cataluña.

Da vergüenza ajena escuchar a esta gente.

Paletos y provincianos, pero no inocuos.

#22 Observador, Barcelona, 14/10/2008 - 10:45

A veure si us aclariu, el Triadú de la foto i del vídeo es diu Joan, tal com escriviu en començar el comentari. En Joaquim és el seu fill.