Publicitat
Cultura · 4 de Febrer de 2013. 17:49h.

El nazi Lluís Homar

Com l'íntim amic d'un jueu esdevé un nacionalsocialista fervorós a la Villarroel

El nazi Lluís Homar

Imatge de l'obra

Lluís Homar (Barcelona, 1957) interpreta a sala Villarroel de Barcelona -des del passat 16 de gener i fins el proper mes de març- Adreça desconeguda, de Kressmann Taylor: la història d'una amistat entre un alemany Martin Schulse (el mateix Lluís Homar) i un jueu, Max Eisenstein, (Eduard Fernández), que es va trencant a mesura que el primer es torna cada vegada més nazi.

Ambdós són socis d'una galeria d'art als EUA i Schulse decideix tornar a Alemanya amb la seva família en plena postguerra. L'intercanvi de cartes entre ambdós mostra com, de mica en mica, es van allunyant per raons polítiques a mesura que el nazisme s'expandeix.

"T'ho dic de debò, Max, trobo que en molts aspectes Hitler és bo per Alemanya" li escriu el 25 de març del 1933, l'any de l'accés de Hitler a la cancelleria del Reich. Martin Schulse acaba esdevenint un nazi fervorós -que li permet també ascendir en l'escala social- mentre que Max li retreu els relats esfereïdors dels jueus que han aconseguit exiliar-se.

La història dóna un tomb quan Max li demana ajuda per la seva germana Griselle, l'antiga amant de Martin, una actriu reconeguda de Viena que es trasllada a Berlín per actuar i que pateix l'escomesa dels SA. "Heil Hitler! Lamento molt enviar-te males notícies. La teva germana és morta", li contesta Schulse als seus precs, però finalment qui acabarà morint a mans de la Gestapo serà el propi personatge interpretat per Lluís Homar.


Durada: Una hora i quart sense interrupcions
Preu taquilla : 30,50€
Preu on line: 28,50€
Més informació a: La Villarroel

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat