Publicitat
Cultura · 24 de Novembre de 2011. 20:28h.

El nebot de Narcís Serra, nou director de l'MNAC

L'exministre, president del Patronat del museu, s'ha abstingut en la votació

El nebot de Narcís Serra, nou director de l'MNAC

Narcís Serra, en una imatge d'arxiu

Josep Serra, fins ara director del Museu Picasso de Barcelona, dirigirà el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), segons la proposta del patronat del museu, que comunicarà la seva decisió a la Junta de Museus per a la seva aprovació.

El Patronat de l'MNAC, presidit pel vicepresident del museu, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en absència del president, Narcís Serra, s'ha reunit en sessió extraordinària i d'acord amb la proposta de la Comissió d'Experts encarregada d'avaluar les candidatures presentades ha resolt proposar el nomenament de Josep Serra Villalba per assumir la direcció de l'MNAC.

Narcís Serra s'ha retirat de la tria del nou candidat donat que Josep Serra és el seu nebot. La decisió ha quedat en mans d'un comitè presidit per Miquel Roca, president dels Amics de l'MNAC, i format per Miguel Zugaza, director del Museu del Prado; Maria Bolaños, directora del Museu Nacional d'Escultura; Bartomeu Marí, director del MACBA; Josephine Matamoros, directora del Museu de Ceret ; Eduard Carbonell, exdirector del MNAC i el crític Daniel Giralt-Miracle.

La Comissió d'Experts ha valorat "la percepció del candidat pel que fa a la dimensió artística i social del museu, els objectius estratègics, així com les diferents línies de treball a desenvolupar per la institució en els propers anys". Amb la proposta de nomenament de Serra es tanca el procés obert el 19 de setembre, data en què es van fer públiques les bases de la convocatòria per renovar la direcció de l'MNAC, però al mateix temps s'obre un nou procés per a la seva substitució al capdavant del Museu Picasso de Barcelona.

Josep Serra Villalba exerceix el càrrec de director del Museu Picasso de Barcelona des de l’octubre de 2006. Llicenciat en Història de l’Art (especialitat en Contemporani) per la Universitat Autònoma de Barcelona, és codirector i professor del Postgrau de Museologia de la Universitat Pompeu Fabra des de l’any 2010, a més de professor convidat en el Màster oficial en gestió del Patrimoni de la Universitat de Barcelona també des del 2010, i professor convidat al Seminari internacional The Arts in Barcelona de la Boston University des de l’any 2009.
 
Entre juliol del 2005 i octubre de 2006 va ser subdirector general de Museus i Promoció del Patrimoni Cultural de la Generalitat on va impulsar el Programa de gestió de les infraestructures culturals.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#23 incording, Barcelona, 27/11/2011 - 09:43

Quina casualitat, no?

#22 Joanjo, bcn, 25/11/2011 - 14:34

Colla d'"enxufats"

#21 Sergi, Barcelona, 25/11/2011 - 14:27

Cada dia em fa més vergonya ser català. I tot gràcies a PSCoe, PP i CiU. Màfia en estat pur remenant sempre els mateixos les cireres.

#20 Maria M., Barcelona, 25/11/2011 - 12:55

Favors, amb mes favors es paguen. CiU i PSC tenen un denominador en comú: CORRUPCIÓ MAFIOSA durant anys i panys als ajuntaments i a la Generalitat. Es tapen les vergonyes entre ell, que son una colla de pocavergonyes unionistes.

#19 alroes, Barcelona, 25/11/2011 - 12:48

sempre els mateixos, sempre la mateixa casta, sempre la mateixa merda!!! de vegades no sé perquè recollons volem ser indfependents si tenim una de les classes politiques més corruptes del continent. Agafen ganes de fotre el camp