Publicitat
Cultura · 30 d'Octubre de 2008. 09:48h.

El nostre Robert Capa

Les millors fotos d'Agustí Centelles al Palau Robert

El nostre Robert Capa

Una imatge de la mostra

El Palau Robert acull aquests dies l’exposició “Centelles: l’atzar i la memòria”, un homenatge a Agustí Centelles (1909-1985), que ve ser el fotoperiodista català més important dels anys de la República i la Guerra Civil, com ho posen de manifest diversos documents visuals que ens ha deixat sobre aquesta època tan convulsa. La mostra, organitzada pel Palau Robert i pel diari El Periódico de Catalunya, en el marc dels actes dels 30 anys de l’aparició d’aquest diari, es podrà visitar fins el proper 14 de novembre.

La mostra vol facilitar l’accés a les imatges de l’exili d’Agustí Centelles, a qui anomenaven el Robert Capa català, que s’han trobat recentment. També retre homenatge a la figura d’aquest fotoperiodista amb la projecció de diversos audiovisuals que permeten fer-se una idea precisa de la importància de la seva obra gràfica i de les especials circumstàncies històriques que van condicionar l’exercici de la seva professió.

Primer va ser l’extraordinària història del salvament dels milers de negatius que Centelles s’endugué a l’exili i els quals no va recuperar fins al cap de 37 anys, concretament el 1976, amb el general Franco ja desaparegut. Més recentment, l’estiu del 2008, va produir-se la troballa per atzar en una vella capsa de galetes de fotos que donen testimoni de la vida política i social dels anys trenta, de la guerra i del temps de la postguerra. Una època que Centelles -allunyat per força major del fotoperiodisme- va dedicar a l’exercici de la fotografia industrial i al reportatge publicitari.

Veure fotogaleria

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat