Publicitat
Cultura · 15 de Febrer de 2012. 22:23h.

El Parlament ret homenatge a Antoni Tàpies

Recorda el compromís de l'artista amb "Catalunya, la cultura, la democràcia i les llibertats"

El Parlament ret homenatge a Antoni Tàpies

Miquel Tàpies, amb la mà al pit, en un moment de l'homenatge al seu pare

El Parlament ha homenatjat Antoni Tàpies, mort el 6 de febrer als 88 anys. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ha llegit una declaració institucional on ha recordat que l'artista "va tenir Catalunya, la cultura, la democràcia i les llibertats com a motors de la seva existència i del seu compromís cívic i artístic”.

Després de la lectura de la declaració, s'ha fet un minut de silenci que ha acabat amb un aplaudiment que Miquel, un dels fills, ha agraït amb la mà al cor des d’una de les llotges del saló de sessions. Juntament amb Miquel Tàpìes han seguit l’homenatge des de la llotja el president del patronat de la Fundació Tàpies, Xavier Antich; la directora, Laurence Rassel; el secretari, Raimon Bergós; i el membre del patronat, Carles Castells.

Posteriorment, De Gispert, acompanyada dels vicepresidents Lluís M. Corominas i Higini Clotas, i del conseller de cultura, Ferran Mascarell, ha rebut en audiència el fill de l'artista i els membres del patronat.

En la declaració, el Parlament també ha destacat "l'insigne artista universal i persona absolutament compromesa amb el seu país i amb la cultura". També ha recordat la vinculació de Tàpies amb la cambra catalana, a través de la cessió del quadre 7 de novembre.

"Aquest quadre, que Antoni Tàpies va cedir al Parlament el 2005 amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la restauració de la institució, ha estat i és una parada obligada per a totes les persones que visiten el palau del Parlament, i sobretot per als infants que s’hi acosten per conèixer de prop el Parlament i la història de Catalunya", ha afegit De Gispert.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 MANOLO, Barcelona, 16/02/2012 - 13:21

LO QUE FALTABA...

VENGA A BUSCAR OTRO "ARTISTA" QUE NOS REPRESENTE

DE SUS 88 AÑOS, SE HA ESTADO RIENDO BIEN , BIEN MÁS DE 50 DE ESTE PAÍS...

#2 carracuca, barcelona ESPAÑA, 16/02/2012 - 01:55

que tendrán que ver con la democracia y las libertades unos garabatos en las paredes, un amasijo de alambres retorcidos y algunos borrones en telas. Te vas a cualquier guardería pública y seguro que se encuentran pinturas mejores. Pero bueno, lo progre es no entender nada y decir que es muy bueno

#1 Ramon, Barcelona, 15/02/2012 - 22:42

Massa poc, massa tard... encara que, en honor d'ells, val a dir que si encara manés el M.H. Espanol del Ano, (déu ens en guard d'altres 23 anys), "l'homenatge", per petit que sigui, no s'hauria produït mai.