Publicitat
Cultura · 22 d'Octubre de 2009. 08:56h.

El Periódico ensenya els convenis que amaga la Trias Fargas

Els documents són "breus i poc concrets"

El Periódico ensenya els convenis que amaga la Trias Fargas

Imatge dels convenis entre el Palau i la Trias Fargas

Els sis convenis que la Fundació Ramon Trias Fargas (FRTF) va firmar amb l’Associació Orfeó Català el 1999, 2002, 2003. 2005, 2006, 2007 i amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música el 2008 ocupen només una pàgina i comprometen la plataforma convergent a portar a terme un programa d’actes molt inconcret, segons informa El Periódico, que publica també alguns d'aquests convenis.

Amb el propòsit de "contribuir econòmicament al desenvolupament de les activitats de la FRTF en l’àmbit musical", el Palau va destinar 630.000 euros en aquell període a la fundació de CDC, tots signats per Fèlix Millet com a "representant" de l’Orfeó Català, i per l'administrador de la Trias Fargas, Carlos Torrent, ja mort. Els acords del 2006 i el 2007 porten la firma de Daniel Osàcar, administrador de la fundació i responsable de Finances i administrador de CDC des de l’any 2005.

La FRTF afirma any rere any que continuarà desenvolupant "una sèrie d’activitats destinades a difondre entre capes populars tant la música com els compositors catalans, amb independència d’estil i gèneres, tal com va iniciar el 1999", punt de partida de tots els convenis. També s'adverteix que les activitats "sempre seran consensuades amb l’Orfeó". Diversos membres de la junta directiva de l’Orfeó desconeixien l’existència dels convenis.

La notícia d'El Periódico apareix l'endemà que el director de la Fundació Trias Fargas, Agustí Colomines, enviés una carta als nous responsables del Palau en la que s'oferia a "parlar i contrastar la informació", però no deia res sobre els polèmics convenis.

CDC, per la seva banda, vol recordar que "el passat 2 d’octubre, dia en què va aparèixer la primera notícia sobre l’existència dels citats convenis entre les dues fundacions, ja va donar detalladament les explicacions pertinents sobre la natura de la relació entre l’Orfeó Català i la Fundació CatDem".

"Convergència ha sostingut, des del primer dia, la seva col·laboració amb l’Orfeó Català o, si fos necessari, amb la justícia, aportant tots els convenis o documentació pertinent, si així se’ns requereix, mostrant un esperit de col·laboració sense límit".

Però Convergència, "atenent a la seriositat de les relacions entre Fundacions, i entre Fundacions i empreses i particulars, ha cregut sempre que aquest tipus d’informació no havia d’estar en mans dels mitjans de comunicació per tal d’evitar un sensacionalisme que damnifica tot el sistema de funcionament ordinari i normal del conjunt de les fundacions del país".
 
De tota la informació publicada, "i en contra del que reiteradament s’ha publicat, fal·laç, malintencionadament i amb vocació d’instrumentalització política, es verifica que "els convenis existeixen, contràriament a la voluntat de negar-los, que alguns han mantingut els darrers dies".

"El contingut dels convenis fa referència exclusivament a col·laboracions i aspectes en matèria de promoció de la cultura i la música catalana, contràriament també a totes les especulacions que s’han produït en aquest terreny".

"Tots els pagaments en virtut d’aquests convenis s’han fet per mecanismes bancaris ingressats als comptes bancaris corresponents de la Fundació, demostrant així la falsedat de la tesi perversa de l’existència de pagaments en diner negre, publicada en diverses ocasions en algun mitjà, sense rectificació, malgrat haver demostrat, amb els comprovants, el contrari".

"Els comptes de la Fundació han estat declarats convenientment a totes les institucions encarregades de la tutela de les Fundacions, i donant compliment a la normativa i a acords polítics corresponents i vigents: Departament de Justícia, Agència Tributària i Sindicatura de Comptes.

"Cap dels aspectes relacionats entre l’Orfeó Català i la Fundació CatDem formen part de cap tipus d’irregularitat vinculada al sumari judicial de l’afer", conclouen.

Carta Agustí Colomines

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Schumacher, Barcelona, 22/10/2009 - 17:20

El titular no es correcto, tendria de decir: "Los documentos son breves y poco concretos, pero totalment legales" Asi estari mejor

#20 Merce, Lleida, 22/10/2009 - 16:24

El Periodico es pensa que tots els catalans som una colla d'imbècils, tot és una cortina de fum per tapar el desastre del TRISPARTIT, i la seva corrupció:(INFORMES,DONACIONS DE AJUNTAMENT,DIPUTACIÓ,GENERALITTAT, A FUNDACIONS SOCIATES)

#19 toni, barcelona, 22/10/2009 - 14:08

Ja seria hora que els mitjans comencessiu a tractar amb la mateixa extensó l'afer Caixa Catalunya /PSC.

#18 Ximo, Almussafes-País Valencià, 22/10/2009 - 13:52

Meritxell de València, perquè no fas el favor de callar i no deixar-nos en ridícul als valencians? El teu post és friki i vergonyant. Ací al País Valencià, gent com tu són els qui ens enfonsen als catalanistes. O potser eres una blavera infiltrada?

#17 Sebastià, bcn, 22/10/2009 - 13:42

Algú amb dos dits de seny es creurà el que diu aquest TBO-panfleto sociata? Almenys El País és una mica seriós, però és que aquests són de pixar-se de riure. Que diguin les mogudes del PSC, que Déu n'hi do, o els seus propis problemes econòmics.