Publicitat
Cultura · 7 de Gener de 2013. 10:43h.

El periodista Genís Sinca guanya el Premi Josep Pla

Sergio Vila-Sanjuán obté el premi Nadal

El periodista Genís Sinca guanya el Premi Josep Pla

Genís Sinca

El periodista i escriptor Genís Sinca guanya el Premi Josep Pla 2013 amb la novel·la Una família exemplar, una tragicomèdia sobre l'enfrontament de dues famílies catalanes.

El veredicte s'ha donat a conèixer durant la tradicional nit que marca l'inici de l'any literari i s'ha imposat als 27 originals que s'hi han presentat en aquesta 45a edició. El jurat d'aquest certamen està integrat per Sebastià Alzamora, Berta Bruna, Rosa Cabré, Antoni Pladevall i Àlex Susanna.

Sinca ha treballat al Diari d'Andorra, i també com a corresponsal a Itàlia per al diari Avui i COMRàdio. Ha buscat catalans pel món per a l'Afers Exteriors de Miquel Calçada (Mikimoto) i ha estat articulista de l'Avui, La Vanguardia i El País.

També s'ha dedicat al periodisme d'investigació amb biografies inèdites com La Providència es diu Paco (vida de Paco Candel), L'últim republicà (biografia no autoritzada d'Heribert Barrera) o Vida secreta dels nostres metges.

D'altra banda, l'escriptor i periodista Sergio Vila-Sanjuán, nascut a Barcelona, el 1957, ha guanyat el Premi Nadal amb la novel·la Estaba en el aire, una obra ambientada a la Barcelona dels anys 60 i retrat d'època d'un país que comença a despertar-se.

La història parla sobre amor i poder i s'articula a partir d'uns personatges que participen en el programa de ràdio històric "Rinomicina le busca", de RNE, en què els oients buscaven gent que s'havia perdut.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat