Publicitat
Cultura · 2 de Juliol de 2008. 09:47h.

El Premi Nacional de Cultura troba "infumables" estrofes d'Els Segadors

Joan Margarit creu que "els himnes normalment tenen unes lletres horroroses"

El premi nacional de literatura Joan Margarit, creu preferible que els himnes nacionals no tinguin lletra i ho exemplifica a partir dels cas d'Els Segadors. "Els himnes normalment tenen unes lletres horroroses. Tots els himnes diuen 'jo sóc el millor, i la resta són dolents o pitjors'. Els mateixos Segadors tenen unes estrofes infumables, que ara ja no cantem, però les té", assegura.

D'altra banda, el poeta s’ha preguntat per què l’Institut Cervantes no ha sabut protegir totes les llengües de la Península. En aquest sentit, Margarit ha assegurat que "el present de la literatura catalana és el mateix que la literatura castellana", tot i que ha afegit: "Si el pobre sempre té raó, a les llengües pobres també se les hauria de deixar de matxacar". Preguntat pel triomf de la selecció espanyola a l’Eurocopa, Joan Margarit ha manifestat que "prefereix" que la selecció espanyola "no guanyi, perquè tiren molts petards i em molesta molt el soroll".

Margarit, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 02/07/2008 - 17:49

Es veritat, el cant de la senyera és molt més bonic i emotiu. Tota la raó al que diu Joan Margarit i, sobretot, a com ho diu. I que una persona com ell s'atreveixi a trencar tòpics nacionals també ens convé com a poble.

#18 erudit, bcn, 02/07/2008 - 17:29

ës molt millor la lletra de l`himme de Espanya: Tata tata ta tatata tata tà.........

#17 Alcampelló, Barcelona, 02/07/2008 - 17:17

En el siglo XXI la letra de Els Segadors da una imagen deplorable de Catalunya. Celebra la brutal matanza de funcionarios reales de junio de 1640. Está llena de odio, de violentos cops de falç a personas y espera con las hoces afiladas otro junio similar.

#16 paco, egara, 02/07/2008 - 16:30

vols que et tradueixi La marsellesa? o com ets cosmopolita i viatjat no te cal...
sulfurito , ets d'un analfabetisme funcional que fa fredat

#15 Ramon, Barcelona, 02/07/2008 - 13:45

Horroroses és poc ("Espanyol, nostre crit, Espanyol, surt del pit. A la grada i a la gespa l'Espanyol ens ha unit. Són colors forjats en la noblesa que amb honor portem per tot el món com un cant d'amor a nostra terra, la terra de l'Espanyol").