Publicitat
Cultura · 7 de Novembre de 2020. 09:24h.

"El procés està ple de de friquis"

Valentí Puig, escriptor: "TV3 ha creat una classe intel·lectual independentista que no existia"

"El procés està ple de de friquis"

L'escriptor Valentí Puig (Mallorca, 1949) ha manifestat que "hi ha hagut molts frikis en el procés" i ha considerat que hi ha "més solidesa intel·lectual" en el món constitucionalista que en l'independentista. Puig, en una entrevista concedida a e-notícies, ha afirmat que "TV3 ha escenificat l'existència d'una classe intel·lectual independentista".

"Des de la perspectiva constitucionalista, els intel·lectuals estan allà i potser peco de biaix si dic que crec que amb més solidesa intel·lectual que en el món independentista. El que passa és que un intel·lectual sense tribunes no és un intel·lectual pròpiament, perquè no té projecció, i per això TV3 ha sigut tan instrumental a l'hora d'escenificar l'existència d'una classe intel·lectual independentista que no existia" ha apuntat l'escriptor.

"A això s'ha sumat l'oportunisme. Si l'onada, el suflé està pujant i està avançant i va a la independència, doncs a veure si traiem alguna cosa d'això i fent-nos independentistes. I hi ha hagut molt oportunista, molt friqui" ha dit. "On està el llibre de la contraEspanya invertebrada, l'Ortega català que hagi pogut argumentar la conveniència de la independència?" s'ha preguntat.

Valentí Puig ha manifestat que el handicap de l'expresident de la Generalitat Artur Mas "és que no havia sigut diputat a Madrid i no tenia la menor idea de com funcionava Madrid" i ha considerat que "no pot ser es que el president de la Generalitat, que el líder de Convergència vagi a la Moncloa sense saber-ho tot".

"Tenia un hàndicap que és de tipus pràctic, no moral, que és que no havia sigut diputat a Madrid, no tenia ni la menor idea de com funcionava Madrid. Madrid és complicat, però té els seus mecanismes i formes d'entendre's i pactar. Poden tenir molta simpatia i no fer-te cas i poden ser secs i escoltar-te, això és el que s'ha de saber" ha indicat.

"El que no pot ser és que el president de la Generalitat, que el líder de Convergència vagi a la Moncloa sense saber-ho tot, i així va ser com Zapatero el va enganyar, perquè tota la palinòdia que hem viscut ve del segon Estatut, que tothom sap que era innecessari i va ser una maniobra de polítics per a polítics que va acabar com va acabar" ha lamentat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#18 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 09/11/2020 - 10:15

Què vol dir amb això de frikis,eh? Dempeus! En pilotes!

#17 Tirant, Bcn, 08/11/2020 - 20:01

Està molt aconseguida l'observació de Puig. En efecte, han aconseguit muntar "ex novo", on no n'hi havia, una nova classe de "intel·lectuals" i "periodistes" separatistes ben pagats d'allò més friki i sectari disposats a defensar el Règim de qualsevol crítica o dissidència. Són, a més, molt fanàtics i agraïts ...
Tot una trovalla .

#16 Juli Loras, Tortosa, 08/11/2020 - 19:21

De "friquis", amic meu, n'hi ha per tot arreu, no tan sols en el procès.

#15 la realitat, ., 08/11/2020 - 14:47

Desenganya't: fa anys que diuen que el souflée s'està desinflant, però el cas és que els independentistes continuen guanyant totes les eleccions. Hi ha alguna cosa que no quadra.

#14 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 07/11/2020 - 23:57

Aquí tenemos a otro friki, mentiroso compulsivo y psicópata manifiesto: https://twitter.com/EsLaRadio2/status/1324991803418882048