Publicitat
Cultura · 6 d'Abril de 2019. 12:08h.

"El procés ha estat un nyap"

Un hispanista francès afirma que "la recerca de la independència s'ha fet en un món fictici"

"El procés ha estat un nyap"

L'historiador i hispanista francès Benoît Pellistrandi ha afirmat que "el procés ha estat un nyap" i en una entrevista a La Vanguardia assenyala que "hi ha hagut una idealització fantàstica de Catalunya, que té res a veure amb la Catalunya real, de 7 milions de habitants, amb els seus problemes econòmics, socials, culturals". "No és una Catalunya sobrevalorada sinó una altra Catalunya, totalment inventada", sentencia.

Pellistrandi exposa que "la recerca de la independència s'ha fet en un món fictici, un món irreal". En aquest sentit, remarca que "en l'àmbit geopolític, hi havia aquesta idea que no anàvem a tenir defensa perquè l'OTAN ens donaria seguretat. Això ho deien al 2016, quan Trump ja havia estat elegit president dels Estats Units!" "És un desconeixement de la realitat", subratlla.

L'historiador, que ha publicat el llibre "Le labyrinthe catalan" (El laberint català), apunta també que "a mi em sembla que en els tres o quatre últims anys ja no s'ha fet política a Catalunya sinó que s'ha inventat això de la independència per justament no tractar els problemes reals de la societat catalana, que són molt nombrosos".

Benoît Pellistrandi, d'altra banda, diu que "no crec que Rajoy hagi tingut tota la culpa, com diuen alguns", però considera que "va canalitzar molt malament el problema".

Finalment, desitja que "torni a ressorgir aquest element articulador" com, segons ell, va ser el PSC fins al 2011. "No es pot governar Espanya amb partits que obtenen la majoria a Espanya però que a Catalunya aconsegueixen menys del 20% dels vots", conclou.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Casandra, BARCELONA, 07/04/2019 - 10:58

si, se lo han inventado, porque como decía Pla, -actualizan el 48% que votaron por la independencia- "les encanta que les digan que son diferentes". Una comunidad superlativa en su perfil adolescente, en la vieja Europa. Mas cercanos al continente, pero en el fondo parecidos lo peor de España: su dictadura de 40 años.
La farsa continua....

#10 Martín, Barna., 07/04/2019 - 10:53

Un nyap, un buñol, una pasterada, .......

#8 A , Barcelona, 06/04/2019 - 23:42

#7

Us importa un rave la convivència a Catalunya. Només voleu "votar" per obrir el meló dels referèndums i salvar el cul després del desastre provocat. El maldecap l heu provocat vosaltres enfrontant catalans amb l'excusa de que "Madrid" és un govern "feixista". Prou. Ja no cola. España NO és perfecte però vosaltres sou uns supremaciste

#7 Zinedine, Girona, 06/04/2019 - 21:46

Molt parlar, moltes històries de 5 milions contra 2, però votant sortiríem de dubtes. Us recordo que en el seu moment NO es va permetre ni un referèndum NO vinculant. Potser aleshores ens hauríem estalviat maldecaps innecessaris. Salutacions.

#7.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 06/04/2019 - 22:21

A ver si lo entiendes de una vez. Para votar han de votar todos los españoles. Lo que propones es robar la soberanía a todos. Id al parlamento, como hizo Ibarreche y proponerlo. Pero no, lo vuestro es el golpe de estado, ya desde el golpista Companmys.

#6 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/04/2019 - 16:34

Uyyyy, lo que ha dicho el francés este!!! Ahora vas a la Rahola!!!!