Cultura · 18 d'Octubre de 2022. 22:25h.

"El procés s'ha carregat Catalunya"

Sergi Doria, periodista cultural de l'ABC: "ha estat el tsunami que ha arrasat tota possibilitat de democràcia"

"El procés s'ha carregat Catalunya"

El periodista cultural de l'ABC, Sergi Doria, afirma en una entrevista al canal de Youtube de Xavier Rius que el procés independentista "va començar com un assalt a l'estabilitat constitucional espanyola i ha acabat anant contra Catalunya. El procés s'ha carregat Catalunya"."S'ha carregat la llengua catalana, s'ha carregat el catalanisme moderat, s'ha carregat el concepte de dignitat de les institucions. Ha estat el tsunami que ha arrasat tota possibilitat de democràcia a Catalunya", exposa, a més de lamentar que ha convertit la llengua catalana "en antipàtica".

"Ha acabat amb la respectabilitat que havia aconseguit Catalunya. Barcelona era la capital de la llibertat al 78,79 o 80 i Madrid era la capital de les institucions, del funcionariat", recorda, per a continuació lamentar que "a dia d'avui Barcelona és una ciutat antipàtica. En canvi a Madrid tothom se sent lliure”.

Doria també compara el pujolisme amb “una dictadura blanca” i recorda que Oriol Pujol estava destinat a la presidència de la Generalitat “si no arriba a ser pel cas ITV”.

"TV3 ha deixat anar poc llast. És un llast pressupostari, és un llast de plantilla, és un llast de retòrica governamental. Veig difícil que tingui solució", assenyala d'altra banda, malgrat percebre que després d'una fase d'"ofensiva independentista" actualment la televisió pública es troba en una etapa "de replegament".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 elpabloski, VLC, 19/10/2022 - 15:37

Felicidades Rius, por buena entrevista y gran entrevistado ..., y también por tan modélica librería. ;)

#5 Ergebnis, Chez Titole, 19/10/2022 - 12:10

No hi ha dubte, ara, per una colla de vividors ja els ha anat prou be. qualsevol desfà el mecanisme d'endollats, xucladors i rates de claveguera disposats a canviar de partit segons bufa el vent (dintre de l'ambit processista que és allò que els funciona).

#4 Joan, BCN, 19/10/2022 - 11:57

Gran profe!

#3 Marc de Vich, Vich, 19/10/2022 - 08:28

Borrón y cuenta nueva, no se va a hacer,son muchas generaciones agraciadas desde finales del XIX, es una forma de vivir y eso no se cambia de un día para otro de una noche a una mañana. Toda la familia colocada viviendo del bote, con sueldos mínimos de 30m€ anuales, perfectos inútiles en su mayoría, y nadie sabe hacer la O con un canuto, eso es

#2 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 18/10/2022 - 23:48

Es verdad, el proceso se ha cargado Catalunya. Pero también es verdad que muchos de los que lo han montado se han cargado de pasta a nuestra costa.
¡No nos queda más remedio que cargarnos todo lo que tenga que ver con el proceso!