Publicitat
Cultura · 5 de Novembre de 2008. 11:36h.

El proper Jonathan Littell

Quaderns Crema publica els primers relats de l'autor nordamericà

El proper Jonathan Littell

Jonathan Littell

Un any després de Les benignes, Quaderns Crema publicarà el mes de novembre Estudis, quatre relats breus escrits per l'escriptor Jonathan Littell entre 1995 i 2002, que exploren, cadascun en una direcció diferent, els camins kafkians que van forjar l’elaboració del Premi Goncourt: Un diumenge d'estiu (1995), L'espera (1996), Entre dos avions (1997) i Fet consumat (2002).
 
Jonathan Littell ens presenta en aquest llibre quatre relats que ens parlen de l'intent desesperat dels individus per superar aquelles petites dificultats de la vida que, mal gestionades, arriben a convertir-se en impossibilitats o constrenyiments que els poden marcar l'existència. L'amor no realitzat per indecisió, o per un cúmul de circumstàncies casuals, i la incapacitat per resoldre el trencament d'una relació fracassada es converteixen, així, en elements centrals, dificultats concretes, d'uns estudis que els aïllen i aborden de manera sistemàtica.
 
L'editorial considera que "en aquests textos hi trobem una mica l’atmosfera del seu llibre Les benignes, si més no en la part novel·lesca; tensions devoradores, introspeccions, interrogacions davant l’inexplicable per no dir l’inaccessible. En definitiva, alguna cosa d’implacable".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Oncle Fidus, Barcelona, 05/11/2008 - 15:31

Gran Littell!