Publicitat
Cultura · 24 de Març de 2013. 19:26h.

"El PSUC es va blanquejar"

Rahola assegura que "té una responsabilitat molt directa a la violència de la República"

La periodista i escriptora Pilar Rahola considera que el PSUC ha tingut "una responsabilitat molt directa a la violència de la República". Rahola, durant la presentació de la seva novel·la El carrer de l'embut (RBA), el passat dimecres, ha assegurat també que Companys "va cometre errors polítics".

La periodista, a pregunta d'e-notícies, ha dit que el PSUC "sense cap mena de dubtes" va ser "corresponsable de moltes matances". "El que passa és que després, quan esdevé un partit que lluita contra la dictadura, es blanqueja", ha afegit.

Pel que fa a Esquerra, Rahola no hi veu massa relació amb els actes violents però sí ha dit que "Companys comet fonamentalment errors polítics de gruix". En aquest sentit ha posat com exemple el 6 d'octubre de 1934 quan va proclamar l'Estat Català de la República Federal Espanyola.

"El 6 d'octubre és un gran error polític, no està preparat, no està pensat no hi ha estratègia. No es controla ni políticament ni militar", ha explicat la periodista.

"Va ser un gran acte d'ingenuïtat que vàrem pagar col·lectivament. Per tant qualsevol procés s'ha de fer amb molta intel·ligència", ha afegit.

Rahola, durant la presentació del seu llibre dimecres passat
Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#18 josepxicot, B arcelona, 25/03/2013 - 19:51

En temps del Front Popular,els estalinistes (PSUC),
van fer el treball brut,els crims a la bora de les carre
teres, ales xeques arreu el terror roig,els altres bur
guessos d´esquerres se hi van aprofitar com avui
a les vascongades,els de l´ETA (PSUC) i els del
PNV (burguessia vasca)..

#18.1 Gerard, Barna, 26/03/2013 - 10:02

Quin cacau! QUè hi té a veure el PSUC amb l'ETA i el PNB?

#17 joan, manresa, 25/03/2013 - 17:28

El Casal,17,25 h.-Correcte,san de dir las cosses per el seu nom,san de dir las cosas puras i duras,ens agradin o no..,No es varen fer las cosas be,i la Republica va ser un niu de violencias per unas esquerras incontrolades i subvencionades per Rusia amb fins táctics.El PSUC per desgracia si suma

#17.1 Pere, BCN, 25/03/2013 - 19:06

Joan, llegeix més avall. El PSUC es va fundar quan la república ja no governava de facto: quan la guerra ja havia començat.

Tu confons la guerra amb la república.

Durant la república no hi va haver gaire violència. Només que els feixistes van justificar la seva guerra per alguns atemptats.

#16 Tomppa, Sabadell, 25/03/2013 - 09:08

Com el PP ?

#15 Claüc, Sabadell, 25/03/2013 - 08:38

Quan et volen manipular els dretans (Rahola), a vegades fan la feina contrària.

Diu que el PSUC va fer tantes matances durant la república...

I resulta que durant la república el PSUC encara no existia!!!
Es va fundar un cop començada la guerra i en temps de guerra TOTHOM fa barbaritats.

#14 Kropotkin, Vic, 25/03/2013 - 08:18

Los españolistas vascos defienden el concierto económico. Los españolistas andaluces, el PER. Nosotros se lo negamos todo a los catalanes... juas, juas...És que los catalanes somos unos insolidarios!!! Nos roban por el bien común de España y encima nos quejamos!!!