Cultura · 16 de Març de 2009. 18:14h.

El rector de la UPF denuncia els estudiants "autoritaris"

Un grup d'alumnes ha intentat boicotejar la presa de possessió de Moreso

El rector de la UPF denuncia els estudiants "autoritaris"

Moreso, amb el conseller Huguet, després de l'acte

El nou rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, ha pres possessió del càrrec aquest dilluns a l'edifici del rectorat i ha dit que alguns estudiants "són autoritaris". L'acte, que en un principi s'havia de fer al Campus de la Ciutadella, s'ha decidir canviar de lloc per a evitar incidents, com els de dissabte passat, amb els estudiants antiBolonya.

Durant el seu discurs, Moreso ha afirmat, en referència als estudiants reivindicatius, que "vull recordar aquí que la llibertat acadèmica, a través de la història, només ha estat amenaçada pels governs autoritaris, que empresonen qui no pensa com ells volen que es pensi i que practiquen la censura, i també, per grups autoritaris que, a sovint des de dintre la universitat, amenacen, coaccionen i enterboleixen el clima de respecte mutu acadèmic". "No són les empreses les que amenacen la llibertat acadèmica per tant, sinó aquests grups autoritaris que no accepten la discrepància, ni –en el fons- estimen la llibertat acadèmica", ha afegit.

Malgrat les mesures de seguretat, a l'inici de l'acte un grup d'estudiants vestits de pallasso s'han concentrat davant l'edifici del rectorat, han demanat la dimissió de Moreso, han fet esclatar traques i han criticat la "política autoritària" del nou rector. Finalment han intentat entrar a l'edifici però un cordó dels Mossos ha hagut d'intervenir per a evitar-ho. Sobre els fets, Moreso ha manifestat que "aquests comportaments són intolerants" i ha considerat que els protagonistes d'aquestes manifestacions "són una minoria, uns trenta que sempre són els mateixos".
 
A la presa de possessió del nou rector hi han assistit, entre d'altres, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet i la presidenta del Consell Social de la UPF.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Estudiant de la UPF, Barcelona, 17/03/2009 - 08:49

Bolonya no m'agrada, però ja estic fart de xous dia si i dia també a la universitat per part d'una minoria.

#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 16/03/2009 - 22:07

Que todo un rector hable de estudiantes autoritarios en vez de rebeldes o indisciplinados deja ver bien claro el sentido de la autoridad que tiene el rector que debe pasarse de demócrata.

#1 blah, UPF, 16/03/2009 - 20:12

L'autoritari és el rector que té un 78% del vot en contra i "se sent legitimat" per assumir el càrrec.