Publicitat
Cultura · 23 de Març de 2011. 08:54h.

El sector cultural es resisteix a les retallades

Demanen una intervenció "molt fina"

El sector cultural es resisteix a les retallades

Imatge de la reunió

El sector cultural, que ja es va manifestar dimarts contra les retallades del Govern, s'ha reunit amb el conseller Mascarell per parlar de les retallades anunciades per l'Executiu. El secretari general de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya, Florenci Guntín, explicava que “hem utilitzat una metàfora en la reunió que era que segurament haurem d’utilitzar el bisturí entre les dues parts perquè la intervenció sigui quirúrgica sigui molt fina".

També ha demanat que "no s’hagi de retallar més enllà del què es necessari i a ser possible, continuem insistint en el nostre ideari, el nostre plantejament ara per ara continua sent que l’impacte sobre determinats àmbits que cal acabar de determinar, que us podeu imaginar, que és tot el que són els ajuts, les convocatòries, les inversions que es fan en creativitat, en difusió, en creació de públics, a ser possible que el malalt no entri en crisi, i no se l’hagi de dur corrent a la UVI o al tanatori".

El president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Joan M. Gual, per la seva banda, ha remarcat que “som absolutament conscients de la situació econòmica que hi ha. Estem socialment preocupats perquè la cultura forma part de la nostra societat i és la cultura que serveix a una societat de la que neix i per tant no n’estem absents ni som autistes. Sabem realment la gravetat econòmica de la situació i, per tant, som solidaris amb tots aquells sectors de la societat que estan afectats també per aquesta situació".

"El que reclamem és que se’ns consideri com una pota més de l’estat del benestar, estat del benestar que es veu amenaçat per aquesta situació en la sanitat, en l’ensenyament i en les prestacions socials, dels quals nosaltres som absolutament solidaris i que d’això la societat en tingui consciència. Som la gent de la cultura, que pertanyem a una societat i ens preocupem per la nostra societat”, ha afegit.

Després de la reunió, Mascarell ha afirmat que “hem conclòs que el que haguem de fer ho farem (ells han utilitzat la paraula “cirurgia”) de manera fina. És a dir, que si pot ser, afectem el menys possible els sectors culturals més dèbils, cosa que com sabeu, nosaltres ja ho hem anunciat, ho hem dit, ho vaig dir en el Parlament, i és la nostra principal preocupació".

"Les institucions grans poden patir una mica més. Les institucions petites, els creadors, la gent que té en l’administració pública i en els seus processos de subvenció o d’inversió la principal font, mirarem que pateixin el menys possible. Això ja ho estàvem fent, ells ens ho han demanat i ens hem compromès i treballarem en aquesta direcció”, ha indicat
 
En aquest sentit el conseller ha apuntat que “compartim la idea d’excepció cultural? Sí. Podem aplicar-la aquest any? És evident que no i seria molt frívol i molt poc sincer dir que això és compatible aquest any. Segon, la idea d’excepcionalitat només és possible a mig termini i ens hem posat d’acord i m’ha semblat que compartíem absolutament la idea de què cal treballar a mig termini i ells s’han compromès a ajudar-nos en el procés que nosaltres començarem".

Veure article de Xavier Rius: "Intel·lectuals intocables"

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Bacus, Sort, 23/03/2011 - 20:42

El sector cultural que calli i es dediqui a treballar i a fer cultura de qualitat. El problema es què en aquest país el sector cultural viu de la subvenció i de no fotre brot cobrant pasta llarga mentre els humans treballem pel què es real i tangible.

#7 Ramon, Barcelona, 23/03/2011 - 13:33

Pagar-los per fer la seva feina em sembla absurd. Trobaria més sensat pagar-los perquè no la fessin.

#6 paula, matadepera, 23/03/2011 - 11:45

NO POT ESSER QUE SEMPRE ELS MATEIXOS VINQUIN DE LES SUBVENCIONS I ELS ALTRES FEINES A VIURE.
LES SUBVENCIOS S,HAN DE ACABAR.
EL PAIS NO S,HO POT PERMETRE.

#5 Marius Serra, Barcelona, 23/03/2011 - 11:39

http://www.youtube.com/watch?v=Zl-SSlzOo00

http://www.youtube.com/watch?v=pYhJ5ohCbC0

http://www.dailymotion.com/video/xc0q13_a1-pacto-reptiliano-conspiracion-ma_people

http://3.bp.blogspot.com/_NgsakobgWbg/TDs0F4kKa6I/AAAAAAAAJMY/esuWlrYha7M/s1600/ORGANIGRAMA_DE_LA_ELITE_120dpi.JPG

#4 pepe, andorra, 23/03/2011 - 11:01

Lo q tendrian es q dejarles de pagar. Poner medios, no dinero es una cosa y financiarles las facturas otras distintas, una cosa es q se les ceda un teatro o una sala para exponer y otra pagarles todas las facturas, q es lo q quieren. Al paro, q al menos es mas honrado q lo q hacen ahora.