Publicitat
Cultura · 22 d'Octubre de 2009. 14:02h.

El tràngol del director de la Bressola a TV3

Josep Cuní posa en "un compromís" Joan Pere Le Bihan

El director de La Bressola de Perpinyà, Joan Pere Le Bihan, ha estat entrevistat a Els Matins de TV3, on ha passat una mala estona quan Josep Cuní li ha preguntat si volia "deixar de ser francès?". "Jo...jo...", ha  titubejat Le Bihan, visiblement incòmode amb la pregunta. "Jo sóc català", ha assenyalat finalment.

Cuní, però, no s'ha donat per satisfet, i ha continuat insistint amb la qüestió. "Jo sóc català, no necessito deixar de ser res", ha afirmat Le Bihan.

"Tu entres a la conselleria amb un document francès, vols retornar-lo per tenir un només de català? A veure si t'ho he de preguntar més clar..", ha replicat Cuní. El director de La Bressola li ha retret que "el problema és que m'estàs portant a un terreny que no és interessant".

"Què et posi en un compromís és una cosa, que no sigui interessant és una altre", ha apuntat el director d'Els Matins. Le Bihan ha insistit que "Perpinyà és Catalunya".

"Evidentment que em poses en un compromís. Sóc director general d'una entitat que té com a article 1 que és independent de qualsevol organització política o religiosa. Evitaré entrar en un debat d'aquest tipus. El director general de la Bressola no t'ha de contestar aquesta pregunta, perquè no ve a to".

Cuní ha replicat que "sí que ve a to la pregunta, diguem que el càrrec et limita. No em manipulis". "És que tu en saps molt de manipular, jo també", ha sentenciat Le Bihan.

El director de La Bressola, durant la seva intervenció
Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#62 Pau, El Soler, 27/11/2009 - 17:31

Per què parla en català en Cuní si de tota manera és espanyol ?, per què hi ha programes en català a la TV France 3 de Perpinyà? Per què el ple municipal de Perpinyà va decidir que era \"Perpinyà la Catalana\"..?

#61 bressolaire, Perpinyà, 28/10/2009 - 01:02

Bé que la tasca d associacions com la Bressola és lloable, caldria supervisar la gestió i les condicions laborals del personal docent d aquesta entitat de qui els drets són sistemàticament menyscabats.La Bressola és una ETT amb en La Bihan de comercial

#60 Eva, Perpinyà, 28/10/2009 - 00:50

Bé que l'acció d'associacions com la Bressola és lloable, caldria supervisar la gestió i les condicions laborals del personal docent bressolaire, sovint amb els seus drets menyscabats per la direcció.La Bressola és una ETT amb en Le Bihan de comercial

#59 Neus, st sa, 27/10/2009 - 10:25

Cuní, jubilat!

#58 DOLORS MUÑOZ, L'Hospitalet, 25/10/2009 - 10:50

Cuní,

Ets la crosta espanyolista que el Psoe-Psc deixa com a petja allà on toquen poder.
Pertanys al grup del poder pel poder a qualsevol preu. La bressola necessita tot el recolzament, manté la nostra llengua a un territori de Catalunya.