Cultura · 5 de Maig de 2010. 12:30h.

El valencià és català

El govern del PP admet la unitat de la llengua després de 35 sentències en contra

El valencià és català

El valencià es català

La Generalitat valenciana ha reconegut de "implícitament" que els titulats en Filologia Catalana estan exempts de realitzar les proves de coneixement de valencià en les oposicions de professors tant de Primària com de Secundària, després de 35 sentències en contra, segons han anunciat el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament, STE-PV i Acció Cultural del País Valencià.

D'aquesta manera, la Filologia Valenciana que queda assimilada per la Catalana de manera oficial. El Tribunal Constitucional assenyala que no existeix raó jurídica que permeti sostenir que la Llicenciatura en Filologia Catalana no sigui suficient.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 Papitu, Papussia, 26/05/2010 - 22:32

Fran, ets ruc, ruc a més no poder. Que s'enseya a l'escola? Un ideal de llengua. Aquí i a Pernambuco. A València no imposen res perque es el seu propi ideal de llengua, que es el mateix que a Cat. però amb variants valencianes.

#37 Rai, BCN, 07/05/2010 - 17:28

Fran, la meva familia que no és de BCN pero si de llocs on es parla català, usa paraules i accents diversos i diferents al meu i no per això deixa de ser la mateixa llengua. Oblide't de catalanismes i histories, no son cap argument filologic.

#36 Rai, BCN, 07/05/2010 - 17:17

Fran, aquests filolegs que tatxes de catalanistes, son la inmensa majoria (no sabia que la ciencia tinguès ideologia, x cert). Hi han moltes paraules genuines de catalunya que no s'inclouen en l'estandard

#35 Fran, Llinars, 07/05/2010 - 12:38

M´oblidaba RAI dir-te,q mira x on penso q podria ser q les diferencies dl valencià fossin mots d catala antic,donant x bo aquesta hipotesis,la culpa d la supossada diferenciacio entre catala i valencia es dl quimic Pompeu F.,llavors el problema es vostre

#34 Fran, Llinars, 07/05/2010 - 12:34

...escoles d Valencia es 1 vergonya,els mestres corretgeixen els nois paraules valencianes x catalanes,dient-li´s q estan mal dites.Aixo q em mori si m´ho invento,ho s xq part d la meva familia es valenciana i m´ho expliquen els meus nebots.