Publicitat

Sergi Pàmies diu que "l'hauríem de posar en una llista amb Dalí, Miró i Gaudí"

Elogi a Cruyff

Winkels i Pàmies, en un moment de la presentació del llibre

L'escriptor Sergi Pàmies ha lloat la figura de Johan Cruyff durant la presentació del llibre Escoltant Cruyff. La seva vida i el seu futbol en 150 frases (Cossetània Edicions) d'Edwin Winkels. “Cruyff l’hauríem de posar amb Dalí, Miró, Gaudí... són uns focus turístico-culturals d’entre els quals és molt important la figura de Cruyff”.

Per l’escriptor el més rellevant de l’obra és l’aproximació racional que aporta l’autor, a través de la interpretació del personatge, que aporta un gruix de dades necessari.

Winkels ha citat alguna de les frases més rellevants de Cruyff que apareixen al llibre, com ara “mai cometo errors perquè em costa molt equivocar-me”, “abans de cometre un error, no el cometo”, "en un momento dado” o “un paloma no hace verano”. Winkels ha parlat sobre la importància de les publicacions sobre esports i, en concret, sobre futbol, més enllà dels diaris esportius.

Per al periodista, l’opinió de qui va ser entrenador del Barça avui segueix sent molt vàlida, tot i que destaca la tasca dels periodistes a l’hora de fer entendre el discurs de Cruyff.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Saprissa, Sants, 30/11/2010 - 09:32

Cruyff va implantar un sistema inventat molt abans pero perfeccionat per ell a tot el futbol base i 1er equip(tiki-taka,jogo bonito,al toque) com li vulgueu dir i desde llavors es recullen els fruits.Pero el q més va canviar Johan va ser la mentalitat derrotista i pesimista culé per la q es ara

#5 Rizla, Imperial Tarraco, 17/11/2010 - 23:38

JR, quan parlo d'imbecilitats, em retiro del mirall i em poso la teva foto, la del il·luminat i la del pseudoescriptor davant meu...

#4 Jordi, Barcelona, 17/11/2010 - 14:55

El Johan ha estat un referent per una generació com la meva. És un dels grans, per no dir el més gran. Benvingut el llibre i tot el que es faci al seu voltant. Ja és hora que els honors es facin en vida i no quan els mites ja no hi son.

#3 Safi, bcn, 17/11/2010 - 11:45

Totalment d'acord. És una llàstima que l'actual president del Barça hagi fet el que ha fet amb el Johan. Els gurus del futbol són, Beckenbauer, Di estefano, Maradona, Platiní, Pelé, tots reconeguts i nosaltres que tenim a Cruyff que és el millor el menyspreem. això és unir al barcelonisme.

#2 JR, Dallas, 17/11/2010 - 01:10

Ritzia, quan parlis d'imbecilitats allunya't del mirall.