Cultura · 28 d'Octubre de 2010. 10:54h.

"Els catalans cada vegada caiem pitjor a la resta d'Espanya"

Iván Tubau ironitza sobre "la glòria nacionalista" Najat el Hachmi

"Els catalans cada vegada caiem pitjor a la resta d'Espanya"

Iván Tubau

El columnista d'El Mundo, Iván Tubau, lamenta en un article d'opinió que "el govern català opera com el latifundista andalús: imposa la llengua dels senyorets (pocs) i menysprea o tem la dels peons (molts). En aquest sentit , assegura que "la llengua pròpia del 63% dels ciutadans de Catalunya és l'espanyol. La del 32% el català ".

Tubau admet que "cada vegada és més difícil ser català a Espanya", atès que "els catalans cada vegada caiem pitjor a la resta espanyols". No obstant això, considera que "viure a Catalunya sense ser nacionalista és més difícil que ser català a la resta d'Espanya".

El columnista ironitza sobre l'escriptora Najat El Hachmi i assenyala que "als que manen els agrada que un negre atzabeja digui 'jo sóc tant català com tu'". "Najat El Hachmi, nascuda al Marroc, va venir a Barcelona als vuit anys. Va ser immersionada en català. Amb el seu dialecte berber matern i un francès i un àrab escolars lògicament elementals donada la seva edat, el mateix li donava espanyol que català: desconeixia per igual els dos idiomes ", explica.

"Avui, amb 30 anys, llicenciada en filologia àrab i premi Llull de Novel el 2007, és una glòria nacionalista gràcies al seu assaig 'Jo també sóc catalana'", conclou.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#60 Josep Ma., Terrassa, 30/10/2010 - 10:53

Que "cada vegada sigui més difícil ser català a Espanya" m'importa una bleda; lo que sí em preocupa és que cada vegada sigui més difícil ser "català ací a Catalunya" que és "casa nostra"
Nosaltres no volem pas catalanitzar Espanya.

#59 Juan, Barcelona, 29/10/2010 - 21:21

Lo que dice el Tubau es un hecho, aunque yo lo matizaría en el sentido de que se da más la indiferencia (cuando antes había admiración y respeto) a la antipatía en el resto de España. De este hecho solo a los necios y a los independentistas les alegra.

#58 ciutadà ppcc, Palma, 29/10/2010 - 18:03

Com menys complexos tenim de ser catalans, pitjor caiem a Espanya. S'ho haurien de fer mirar, això.

#57 Francesc, Barcelona, 29/10/2010 - 14:58

Jijiji, Vós i en Boadella sou uns nacionalistes. ns nacionalistes espanyols, uns nacionalistes de la Gran Castella -a la manera de la Gran Sèrbia- uns nacionalistes pancastellans.

#56 Lazarillo, El Pedregal, 29/10/2010 - 14:32

Ya sé que consideras que el Páramo, no tiene lengua, pero sí las lagartijas que lo habitan. En tu lógica de lapa, el lugar debe convertirse en un Páramo, donde la lógica del suicidio se imponga para los antiguos. Y tú, que has escogido suicidarte, pides a gritos que se imponga para los restantes.