Publicitat
Cultura · 30 de Gener de 2009. 11:55h.

Els correfocs "no han de patir", segons ICV

Raül Romeva al·lega que són "tradicions culturals"

Els correfocs "no han de patir", segons ICV

Correfoc

En declaracions al programa El Dia de COMRàdio, l’eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya Verds, Raül Romeva, ha assegurat que, en principi, aquelles persones i entitats vinculades a tradicions que fan servir focs artificials “no han de patir” per la normativa europea que regula l’ús de la pirotècnia. Romeva ha subratllat que “No han de patir si quan es fa la transposició es fa ben feta. La normativa europea, tal i com l’hem aprovat, deixa clarament oberta la possibilitat que tradicions com La Patum o els diables estiguin coberts i no hagin de patir. Però això s’ha de transposar i aquí és on els legisladors del Congrés de Diputats hauran d’interpretar correctament la normativa”.

L’eurodiputat ha volgut explicar tot el procés que ha seguit aquesta normativa i com els eurodiputats catalans van treballar per salvar les tradicions populars on s’utilitza la pirotècnia de les restriccions comunitàries. “Quan la proposta del Consell va arribar al Parlament era totalment homogènia i no discriminava entre tradicions culturals. Nosaltres vam fer una esmena i la varem guanyar: deia que la pirotècnia forma part de la nostra tradició cultural i no es contraproduent amb les mesures de seguretat que s’estan imposant”, ha argumentat Romeva. L’eurodiputat ha afegit que “la gent de Berga té tota la raó de la seva banda. Si la normativa s’interpreta bé, és clar”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 ESPINILLO, Palau Solità, 30/01/2009 - 20:36

Vàlguem Déu, sobretot que no desapareixi la balleruca i el ganduleitx.
Això és el més important per icv, i així ens và.

#4 PPitus, Arrahona, 30/01/2009 - 19:47

Gracias Chuan; esta noche podre dormir mas tranquilo y ecosostenido.

#3 pere, bcn, 30/01/2009 - 19:32

En Romeva pot tenir raó, però crec que han d'estar a l'aguait i tancar tots els serrells possibles.
Si només es salva la patum, malament. Si només se salven els diables amb llarga tradició, voldrà dir que queda vetat fer reneixer festes de diables.

#2 Roger, Can Pixa, 30/01/2009 - 13:58

Si ICV diu que no cal patir... ja podem tremolar!

#1 Pablo, Castelldefels, 30/01/2009 - 12:10

La principal missió dels nostres representants sostenibles a Europa es defensar Correfocs, cercavilas, Caga Tios gegants, pastorets i que es pugui parlar català al parlament europeu. Despres ens queixem de The economist.