Publicitat
Cultura · 30 de Maig de 2020. 20:01h.

"Els independentistes guanyaran sempre"

Salvador Oliva, exprofessor de Puigdemont: "Catalunya s'està destruint i el procés li donarà el tret de gràcia"

"Els independentistes guanyaran sempre"

El catedràtic de filologia catalana Salvador Oliva, que va tenir a Carles Puigdemont com a estudiant en l'assignatura de català, recorda en aquest entrevista que "era molt gris" i que "el vaig suspendre diverses vegades".

"Quan va arribar a l'alcaldia de Girona va canviar la seva personalitat", afegeix. També considera que "si una persona com ell ha arribat fins on ha arribat ja tot és possible".

Molt crític amb el procés, considera que els independentistes "guanyaran sempre" perquè "no crec que ningú vagi a canviar la llei electoral". També que "la propaganda de TV3 és immoral".

"El nacionalisme creu que tu ets millor que els altres", contínua i "se'ns va inculcar que a Catalunya es traduïa millor, s'escrivia millor, es feia tot millor, que els espanyols eren un desastre".

El catedràtic, que va ser regidor d'ERC en els inicis de la Transició, creu que "Esquerra no és innocent, van ser els que van apretar Puigdemont a declarar la independència unilateral" encara que ara "hagin posat una mica més de seny".

Al seu judici "els intel·lectuals han jugat un paper fatal, haurien d'haver estat més valents" però afirma, d'altra banda, que "en un país amb 7,5 milions d'habitants és impossible que hi hagi 500 escriptors".

"Qui ha provocat aquesta inflació d'escriptors és el nacionalisme", opina. "Quants més escriptors tinguem millor, és igual que siguin dolents mentre escriguin en català són bons".

Salvador Oliva assegura finalment que "alguns amics no em parlen i després diuen que no hi ha factura" i que "Catalunya s'està destruint i el procés li donarà el tret de gràcia". "Veig -afegeix- una decadència cultural molt gran".

Oliva, que escriu cada dijous a El Quadern del diari El País, és traductor -especialitzat en els sonets de Shakespeare- i autor de més d'una dotzena d'obres entre assaig i poesia com "La rehumanización de l'art" (2015) i la novel·la en vers "Fugitius" (1994).

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#37 Rafael, Barcelona, 01/06/2020 - 15:44

Ni més ni menys, mentre el sistema electoral segueixi donant la victòria a qui guanya a comarques i l'escola, les institucions, fundacions, associacions i els mitjans presidits per TV3 siguin 100% independentistes, els resultats electorals seran sempre els mateixos. Sumin el vot comprat als immigrants, magribins i subsaharians i pakistanesos.

#35 john, Córdoba, 01/06/2020 - 10:36

Que entrevista tan buena. Yo no lo veo tan negro cuando veo que sigue quedando gente tan coherente en primera línea como vosotros. Un escándalo lo que gasta la Generalitat en medios y no en apoyar I+D, a pymes por ejemplo: Cataluna tiene una cultura empresarial brillante y de la que todos los espanoles estamos orgullosos, pero podria cambiar...

#33 Perplex, Barcelona, 31/05/2020 - 18:36

Una vez más se confirma: la INEPTOCRACIA nos ahoga

#32 JOSE MANUEL, BADAJOZ, 31/05/2020 - 14:00

No conocía a Don Salvador pero ha sido un placer escucharlo, transmite paz y serenidad. Es una pena que lo rechacen los independentistas por sus ideas y no lo juzguen por su valía. ¡Que pena de Catalunya! Un país que margina a sus intelectuales discrepantes no tiene futuro, esta condenado a la mediocridad.

#32.1 Joanet, Bcn, 31/05/2020 - 23:49

Es una pena que los dependentistas promuevan a una persona por sus ideas y no por su valía. ¡Qué pena de España, un país que sólo promueve a los intelectuales que exhiben nacionalismo español!

#31 Pepe de Madrid, Madrid, 31/05/2020 - 13:26

HAY QUE CAMBIAR LA LEY ELECTORAL YA !!!

no puede ser que un voto Tractorio de Teruel, Soria, Palencia... valga como 7-9 veces uno de Madrid

1 PERSONA = 1 VOTO !!!!