Publicitat
Cultura · 4 de Novembre de 2009. 12:35h.

Els Joglars 'passen' de la Generalitat

La companyia de Boadella se'n riu d'un oferiment del secretari de Cultura

Els Joglars 'passen' de la Generalitat

Voltas, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu

La companyia de teatre Els Joglars, liderada per Albert Boadella, ha rebutjat l'oferiment del secretari de Cultura, Eduard Voltas, que els va convidar per carta a "col·laborar i implicar-se en la posada en marxa d'un portal a Internet sobre la cultura catalana de tots els temps".

En una segona carta que Josep M. Fontseré envia a Voltas, la companyia teatral ironitza dient que l'oferiment "només pot tractar-se d'un membre del seu departament que li busca la ruïna".

"Com vostè sap, Cultura ens ha exclòs a tots els efectes com compañia de teatre catalana, i el motiu és que algunes de les nostres obres són en una llengua que no és el català", li recorden.

"M'atreveixo a comentar-li aquesta qüestió en vistes a la seva integritat, doncs si vol conservar el càrrec, val més que es faci el sord i negui haver escrit mai cap carta convidant a Els Joglars a implicar-se en el que sigui, ja que venint d'una institució que censura la nostra actitud artística negant el pa i la sal, entrar en aquesta contradicció podria implicar-li greus conseqüències", afegeixen.

"De no haver estat vostè l'autor, busqui al responsable de la falsificació per a denunciar-ho als seus superiors, doncs del contrari podrien rodar caps", li recomanen, a més d'apuntar que "en cas d'haver-la escrit vostè, pot estar tranquil, doncs compta amb la nostra total discreció". També l'insten a no incloure'ls a l'esmentat portal.

"Sàpiga que nosaltres no cedirem cap imatge, nom, text o objecte, ni donarem permís per a aparèixer sota cap concepte en l'ambiciós portal que descriu la carta i que sense Els Joglars serà d'una immaculada i pura catalanitat. ¿Queda entès? Doncs vagi bé!", sentencien.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#57 GC, sitges, 05/11/2009 - 23:25

Boadella y los suyos son geniales, libres, valientes, universales. Que extraña la oferta del Departament de Cultura, debe ser para poder decir -somos plurales, aceptamos subvencionar UNA obra en castellano y además de alguien que no nos lame los pies-

#56 jajape, Anoia, 05/11/2009 - 19:36

Quant s'en-fotia del president Pujol i de les tradicions de Catalunya, el que s'anomenen d'esquerres l'aplaudien i el anaven a veure. Ara poden comprovar qui son realment aquests senyors i quin concepte tenen de Catalunya.

#55 F.M., Lleida, 05/11/2009 - 19:34

Boadella, els comentaris són prova de que vas bé. Ànim!

#54 tallaferro, BCN, 05/11/2009 - 14:54

kropotkin: estas fatal. Insisteixo; deixa de prendre drogues; passen factura. Tens un problema d'ubicació i el problema (el teu, per descomptat) és que et creus que saps a on vas. Repeteixo: forma't, estudia i després, fes un favor al mon, suicida't.

#53 josep, Seu d'Urgell, 05/11/2009 - 12:59

Però encara es té en compte aquesta mena de babaus i pallassos que s'anomenen els Joglars? Si fan pena...i en Boadella ja podria haver escarnit i fer befa abans que no li paguéssim tots totes les seves cutrades de pijo...