Publicitat
Cultura · 14 de Setembre de 2020. 19:01h.

"Els Miquelets eren els pitjors"

Historiadors de Catalunya expliquen que "van provocar una onada de saquejos, abusos i violacions"

"Els Miquelets eren els pitjors"

Historiadors de Catalunya ha publicat una sèrie de set vídeos titulats 'La guerra de successió a Catalunya. Una visió crítica', on es desmitifiquen arguments emprats per l'independentisme i s'explica que els Miquelets, malgrat que ser actualment una icona per part de l'independentisme, van provocar una gran devastació al camp català, amb una "onada de saquejos, abusos i violacions".

L'associació d'historiadors, al quart vídeo de la sèrie, exposen que com que l'esperat alçament català no es produeix, els austriacistes envien una força armada, detallant que en veure que Barcelona resistia "van realitzar un bombardeig contra objectius civils". Quan la ciutat de Barcelona va caure uns 6.000 refugiats borbònics van marxar i Carlos va instaurar unes noves Corts amb representants afins a la seva causa, excloent als borbònics.

El cinquè vídeo posa de manifest que, mentre s'allargava la Guerra de Successió es van crear els Miquelets, que van provocar una gran devastació al camp català, malgrat que ser actualment una icona per part de l'independentisme.

Els historiadors expliquen que Carles, que "controlava quasi tota la Corona d'Aragó", va crear cinc regiments de Miquelets finançats pels pobles, "fet que va provocar una onada de saquejos, abusos i violacions i malgrat que les tropes regulars d'ambdós bàndols també abusaven de la població civil, els Miquelets eren considerats els pitjors pels camperols catalans".

L'associació d'historiadors, en el sisè vídeo, detallen com la Batalla d'Almansa va ser el principi del fi per la causa austriacista i com, arran d'aquella batalla, es comencen a torçar les coses per a la causa de l'Arxiduc. "L'Exèrcit borbònic format per francesos i espanyols va esclafar l'exèrcit austriacista a la batalla d'Almansa" expliquen, recalcant que "tots els règims de l'arxiduc eren estrangers".

El tractat d'Utrech va posar fi a la guerra a Europa. Però a Catalunya, i malgrat tot, es va instar a Felip V a conservar els furs. "A Catalunya la presa del poder per part dels austriacistes i les resolucions anul·laven de facto els furs de Catalunya si guanyaven la guerra, fet pel qual es va reunir la Junta, que va decidir continuar amb la guerra, sols i a ultrança per tal de forçar a Felip a mantenir els privilegis com si res hagués passat" apunten.

En el setè i darrer vídeo, els historiadors indiquen que com una guerra desastrosa va culminar en la capitulació i caiguda de Barcelona el 12 de setembre de 1714. "L'aleshores conseller en cap, Rafael de Casanova, a l'arenga final, no va fer menció a la separació del principat de Catalunya de la Corona espanyola ni res per l'estil, sinó que va clamar per la llibertat de tota Espanya" assenyalen.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 15/09/2020 - 23:54

La Historia no miente, deja claro que los Miquelets fueron lo peor para los catalanes. Ahora han resucitado con el nombre de CDR

#10 Frank, Madrid, 15/09/2020 - 13:53

Vaya más o menos lo que está haciendo actualmente la policía patriótica española y el CNI. El estado español sigue putrefacto en lo más profundo de sus entrañas.

#10.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 15/09/2020 - 14:15

Te equivocas. La policía patriótica que asesino como los miquelets fue la que estaba a la orden de la Generalitat con companys. O la de Franco. O los GAL del PSO€. El resto de momento está por demostrar, pero de asesinatos al menos no se les acusa como a los anteriores. Curioso, ERC, Franco y PSOE tiene mucho en común.

#9 Neferu, Barcelona, 15/09/2020 - 08:20

La exaltación de los CDR por el independentismo será comparable con el de los Miquelets en la historia que escriba el pseudo historiador Bilbeny del Institut de Nova Historia, donde se les exaltará y se les considerará como un grupo valiente y patriótico. Cosas de los indepen que, ensalzan hasta a la merda si sirve a sus propósitos.

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/09/2020 - 01:58

"Daniel Osàcar sale a la calle después de solo 75 días en la cárcel. El extesorero de CDC lleva una semana cumpliendo su pena en tercer grado en un piso tutelado de Barcelona"

elperiodico.com 14-9-2020


Mira tu que be. Ja podem començar a dirlis oprimidets o encara no ?

#8.1 Masias , Mis posaderas , 15/09/2020 - 08:15

Seguro que le han echado de la trena por chorizo

Joder es que no los quieren ni los presos

#7 leixerit, Barcelona, 15/09/2020 - 00:13

Al Principat de Catalunya no hi havien Furs, hi havien Constitucions, que van ser abolides pel Decreto de Nueva Planta. Aquest Historiadors de Catalunya sembla que no estan ben informats ...

#7.1 Alejandro, Villadecans, 15/09/2020 - 08:16

El que no está bien informado eres tu, que te han engañado y tomado, pero hazte un favor y no te pongas en ridículo, lo que había eran unos fueros medievales donde los señores eran amo de todo, que es lo que te gusta que la gran burguesía catalana te mangonee Asus anchas

#7.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 15/09/2020 - 14:17

Furs?

#7.3 Peculiaritats de la ceba, Chez Fangue, 15/09/2020 - 21:04

No confondre els Furs amb els Furts, la primera es refereix a drets històrics i la segona als actes propis de CDC. 3 per cent i demès "agañazas" com deia Rajoy.

#7.4 Menjamela Grandi, Anapurna, 16/09/2020 - 05:26

Ponle el nombre que quieras, pero lo que había en Cataluña eran unos fueros medievales, bastante casposos por cierto. ¡Pero si hasta los Reyes Católicos tuvieron que abolir el derecho de pernada para que los "senyorets" no se cepillasen a las payesas en su noche de bodas!!! La diferencia es que ahora los burros celebran que se los calcen.