Publicitat
Cultura · 22 de Setembre de 2019. 11:09h.

"Els nostres dirigents s'han rendit"

L'escriptor Albert Sánchez Piñol creu que "si no fem alguna cosa ara amb la sentència, ja podem plegar"

"Els nostres dirigents s'han rendit"

L'escriptor Albert Sánchez Piñol ha lamentat en una entrevista a l'Ara que "els nostres dirigents s’han rendit" i ha admès que "potser estem en una situació de confusió", però ha advertit que "si no fem alguna cosa ara amb la sentència, ja podem plegar".

Sánchez Piñol exposa que "amics europeus em diuen que si no passa alguna cosa després de la sentència, s’oblidaran de nosaltres. I amb raó, perquè vol dir que ens resignem a la situació que els poders han decidit per nosaltres".

Preguntat com veu Catalunya a les portes de la sentència del Suprem, l'escriptor ha dit que "ho visc com una derrota, tot i que hi ha segments d’aquesta societat que no s’han rendit". Albert Sánchez Piñol subratlla que "en la història de Catalunya sempre hi ha un militar amb un fusell o un policia amb una porra".

"Recordo, quan les bufetades de l’1 d’Octubre, que jo em deia: 'Però si jo això ja ho he viscut, però quan? Perquè a mi no m’ha passat'. I em dic: 'Esclar, documentant-me per al Victus i el Vae Victus'", ha apuntat. 

També destaca que "la capacitat de prendre decisions pel nostre compte al marge del poder, l’octubre del 2017, em fa sentir molt orgullós d’aquesta societat". "Al mateix temps, és una pena no haver nascut a Dinamarca o Malawi, on la catalanitat no significa una presa de decisions constant i, molt sovint, una derrota", conclou.

 

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#47 LuisAlb, Zgz, 23/09/2019 - 09:50

Esto de Piñol de si no hacemos algo es como aquello que decia, dice el cura que limpieis y ordeneis todo esto y cuando hayais terminado, que vayamos todos a merendar.

#46 Figueras, Figueras, 23/09/2019 - 08:14

Li veig futur a TV3%, de totes formes, a tota aquesta gent que es queixa del poder, escolta, perquè no te feies jutge...

#45 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 23/09/2019 - 01:33

Lo unico que saben hacer es los simpa y pillo todo lo que puedo.
Panda de descerebrados y pillastres

#44 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 22/09/2019 - 23:25

¡Apaga y vete ya, Albert! No esperes a otro follón con otra sentencia peor.

#43 Joan, Barcelona, 22/09/2019 - 23:13

Por que habla en plural mayestatico cuando todo el mundo sabe que el personaje este nunca hará nada y estará bien resguardado y escondido tras la barrera?