Publicitat
Cultura · 23 d'Octubre de 2009. 10:40h.

"Els polítics converteixen el nacionalisme en una merda"

El documental 'The new Catalan song' reflexiona sobre la nova música en català

"Els polítics converteixen el nacionalisme en una merda"

Joan Miquel Oliver, d'Antònia Font

El documental 'The new Catalan song' analitza el nou pop català, "que no beu de subvencions i es defineix per la música i no per la política", segons explica el suplement cultural d'El País. Aquest reportage inclou opinions com les de Guillem Gisbert, del grup Manel, que recorda la relació existent entre música en català i independentisme.

"Tot això em va enxampar de ple. Vaig estar en el concert del Palau Sant Jordi i va ser brutal. Al final, tot es mou per modes. Hi ha gent que ara les menysprea, però segueixo pensant que hi va haver coses molt interessants", explica Gisbert. Malgrat això, deixa clar que "no som un grup polític i no entenc que em preguntin per l'idioma. En els nostres concerts no hi ha banderes independentistes, estan fora de lloc".

Per la seva banda, el mallorquí Joan Miquel Oliver, d'Antònia Font, considera que "el que provoca l'eclosió d'Antònia Font és un tornar a col·locar les coses en el seu lloc, recuperar una mica l'esperit de Sisa o Pau Riba, gent que canta en el seu idioma, però amb un discurs fora de la política".

Oliver lamenta que "amb el temps m'he adonat que la política ho infecta tot. El nacionalisme, com a idea, és alguna cosa molt noble, una idea nascuda d'una cosa tan bonica com estimar la teva terra. Després arriben els polítics i els converteixen en una merda".

També es recull l'opinió de Sabino Méndez, que considera que "el problema del rock català és que, a causa de l'opresiu panorama institucional del catalanisme, pot donar poc més que un pop amable. Si tenim en compte que el bon rock de sempre és urbà, propi dels barris, el catalanisme té sempre un problema per acollir-lo perquè, a causa de la immigració, els barris són essencialment castellans".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Pere, Granollers, 24/10/2009 - 21:42

No ho entenc.. és que algú vol dir que les cançons de Sangtrït, Sau i altres dels 80/90 tenien gran contingut politic? jo no el se veure per enlloc.

#19 Ferran Thiers, Fitó (Occitània), 24/10/2009 - 21:33

Àlex, totalment d'acord. O fer del país una revindicació continua i a canvi, ruxar-nos amb unes composicions pestilens. Millor que n'apreneu i en feu bandera. I siu-us plau, poseu al Titot en un coet cap a Mart. Quin tio més dolent i pesat! Adeu!

#18 Àlex, BCN, 24/10/2009 - 16:38

Catalunya: l\'únic país del món on la màxima aspiració d\'un rocker és acabar cobrant com a tertulià o presentador de jocs de la tele pública...

#17 joan, bruc, 24/10/2009 - 00:39

hi ha algú que ja hagi vist el reportatge?
son els de sempre?

#16 Xuc Berri, Liverpool català-, 23/10/2009 - 15:29

Tonteries urbanites d'en Sabino. El bon rock americà es de lllocs tan poc urbans com per exemple Menphys.