Publicitat
Cultura · 3 de Març de 2010. 14:54h.

"Els progres la caguen un cop darrera l'altra"

Quim Monzó denuncia el 'progressisme' a la política catalana en el seu darrer llibre

L'escriptor Quim Monzó (Barcelona, 24 de març del 1952) denuncia en el seu darrer llibre la '"Internacional Papanates", en al·lusió a la influència del 'progressisme' en la política catalana. El llibre, un recull d'articles des del 2001 fins el 2004, repassa els últims anys de Jordi Pujol i el primer any el tripartit.

"Abans el progressisme era intocable", ha afirmat durant la roda de premsa a la que ha assistitr el seu editor, Jaume Vallcorba, i el redactor en cap de política de La Vanguardia, Jordi Barbeta, que va encunyar precisament el terme "Internacional Progressista Papanates". "Ara es norma políticament correcte remarcar les errades dels progres, a mi em sembla perfecte perquè la caguen un cop darrera l'altra", ha insistit Monzó.

En la roda de premsa ha denunciat també el "comando plastilina" en al·lusió a la influència que ha tingut el progressisme en el descens del nivell del sistema educatiu. "Esplendor i glòria de la Internacional Papanates (Quaderns Crema, 2010)  recull una cinquantena d'articles publicats a La Vanguarida.

Quim Monzó ha alternat sempre narrativa i articulisme. Ha guanyat el premi Nacional de Literatura, el de narrativa Ciutat de Barcelona, el de novel·la Prudenci Bertrana, el de novel·la El Temps, el Lletra d’Or, el dels Escriptors Catalans i, quatre vegades, el premi de la Crítica, que atorga Serra d’Or. Els seus llibres han estat publicats en una vintena d’idiomes.

Portada del llibre

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 Pere, Sabadell, 05/03/2010 - 15:44

Parlant del "comando plastilina", caldria denunciar més concretament la Associació ROSA INSENSATA, que n'és la gran culpable. Per, cert, també coincideix que és un niu de progres papanates.

#27 Pilar Camuñas, BCN (España), 04/03/2010 - 12:08

Yo creo que el ayatollah Monzó, que insulta y humilla por doquier, cada día se parece más a Angel Cristo. Mirad la foto. Yo no encuentro diferencias entre Monzó y el ex de Bárbara Rey.

#26 Roger, BCN, 04/03/2010 - 08:40

Mesalina, el teu comentari es un bon exemple, precisament, del què es progressisme papanata, que tant de mal ha fet i fa a aquest pais.

#25 Antonia, Igualada del REC, 04/03/2010 - 08:31

10 sinonims de POLITICS PROGRES:
INUTILS-INCOMPETENS-GANDULS-BARRUTS-POCAVERGONYES-INEPTES-APROFITATS-MANTIDERS-ENXUFATS-PATETICS i el caganer de pessebre es mes HONRRAT QUE ELLS,segur que ancara m'he oblidat algun mes. AH SI, "VIVIDORS"

#24 el POUM ha fet PATAM, Igualada, 04/03/2010 - 08:17

"Els progres la caguen un cop darrera l'altra"
N'estic totalment segur, veniu a IGUALADA i veureu tots els desgavells que hi ha,(el POUM per sort pels ciutadans no s'han sortit amb la seva) aixo si, tb tenim uns dictadors, que estan al capdevant