Cultura · 11 d'Abril de 2013. 09:23h.

“Els que es volien integrar es feien del Barça; els que no, de l’Espanyol”

Gabriel Colomer: “el Barça ha deixat de ser victimista però els catalans, no”

“Els que es volien integrar es feien del Barça; els que no, de l’Espanyol”

Ramon Miravitllas

El politòleg Gabriel Colomer ha afirmat, durant la presentació del llibre La función política del Barça, que “la societat catalana no és el 75% independentista perquè sinó ja faria anys que ho som”. Colomer també ha explicat que el Barça sempre ha estat un espai integrador: “aquelles persones que es volien integrar es feien barcelonistes i els que no, de l’Espanyol”, ha sentenciat. 

Al llarg del seu discurs ha mantingut un to irònic i provocador tot afirmant que “mentre ens anem preocupant pels 17,14 metres que farà el pal, que aguantarà la bandera catalana, vol dir que anem bé”. El professor de la UAB ha insistit que “el Barça ha deixat de ser victimista però els catalans, no” malgrat que el club esportiu sempre ha estat “un  reflex de la societat catalana”.

A la presentació també hi han intervingut el periodista i professor, Toni Aira, qui ha explicat que el dia que Laporta va guanyar les eleccions  “cantava in, in de, in-de-pen-dèn-ci-a embolicat amb una estelada”  i que en cap moment no se n’amagava i ha insistit que “tots els polítics durant la campanya electoral volien fer-se una foto amb Laporta, des de Maragall fins a Mas”. Els germans De Carreras, fills de l’expresident del Barça Narcís de Carreras, han assegurat que “el Barça no és partidista” i han recordat que “el poder sempre vol estar a la llotja perquè tothom el vegi”

Finalment, l’autor del llibre Ramon Miravitllas, ha explicat que “el llibre és un assaig polític, una crònica social i esportiva”. Ha acabat fent una comparació: “el Barça és Oleguer i Urdangarin, Nuñez i l’Elefant Blau o Di Stefano i Messi”.

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#35 BEJOTA, BCN, 30/04/2013 - 19:30

N.B. LI REORDO QUEPL BARÇAÉS UNA FRANQUICIA SUÏSSA I EL R. MADRID ÉS UNA FRANQUICIA CATALANA FUNDADA PELS GERMAN PADRÓ.

#34 BEJOTA, BCN, 30/04/2013 - 19:28

INTEGRAR VOL DIR RENEGAR DE L'ESTAT ESPANYOL, MALEÏR TOT EL QUE NO ÉS CATALÁ,ETC. ÉS NORMAL QUE NO VOLGUEM "SUBMETRE'ENS A LA TRIBU NACIONALISTA. QUE PASSA RES?

#33 carme 425, Barcelona, 12/04/2013 - 13:34

El Barça ha estat el mur de les lamentacions de una gran majoria de catalans que, guanyant al Madrid o queixant-se dels arbitratges, ja estaven satisfets. Sense el Barça pot ser que ja fòssim independents. I sàpiga que hi ha una colla de socis del RCD ESPANYOL que som independentistes

#32 joan, barcelona, 12/04/2013 - 12:08

Aquest no te en compte el que son catalans i son de l'espanyol de naixement, o els que a traves de la meva influ``encia sense ser catalans ni españols, ni tindre la necessitat de integrar-se, es i es fan de l'espanyol, distes de ser objectiu amic meu....

#31 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA //*// 2014, 12/04/2013 - 01:00

SOC CULE SOC CATALA ! ! * ! !

#31.1 jordi, Manigua, 12/04/2013 - 18:49

Doncs si ets tan català i vols escriure'l bé, accentua la O de sóc, culerot.
Visca Catalunya sense culers!