Publicitat
Cultura · 5 de Juliol de 2011. 18:00h.

Els savis catalans

La revista 'Auriga' publica el llibre 'La nissaga catalana del món clàssic'

Els savis catalans

Autors que han participat en la redacció de 'La nissaga catalana del món clàssic' a l’Institut d’Estudis Catalans

El llibre La nissaga catalana del món clàssic permet conèixer fins a quin punt la cultura catalana s'ha creat a partir del món clàssic grec, romà i iber. Segons informa l'IEC en un comunicat, l'obra està composta per més de 150 històries sobre grans figures de la cultura i la història catalanes com l'abat Oliva, els poetes Joan Maragall i Salvador Espriu o l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch que han tingut una relació especial amb el món clàssic.

"És un recull de semblances de les persones que, al llarg de la història del nostre poble, han tingut una pàtria comuna: els clàssics", ha explicat la filòloga i directora de la revista Auriga, Montserrat Tudela, durant la presentació a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

L'obra està plantejada com "un diàleg a través del temps" perquè les històries de cada personatge de la cultura catalana estan escrites per un centenar d'estudiosos catalans contemporanis especialitzats en les cultures grega, romana i ibera.

Entre altres qüestions, el llibre aborda el paper de les traduccions de clàssics grecs i llatins en la normalització ortogràfica del català o la relació entre l'excavació de la ciutat grecoromana d'Empúries i la fundació de l'IEC.

La nissaga catalana del món clàssic ha estat publicada per la revista "Auriga" amb la col.laboració de l'IEC, l'Institut Català d'Arqueologia i el departament de Cultura de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Josep M., Barcelona, 07/07/2011 - 21:56

Aquest llibre és exel.lent. Savis de totes les terres de llengua catalana de tots els temps transmetent de generació en generació la nostra dignitat com a poble.
Felicitats als qui l'han tirat endavant!

#7 Carles, Mataró, 07/07/2011 - 20:38

Tinc el llibre "La nissaga catalana del món clàssic" a les mans i és una passada.
No sabia que el nostre poble dissortat ha tingut tants savis i des de fa tants segles. A veure si això es promou més i no només les nostres misèries.

#6 Mercè, Girona, 07/07/2011 - 09:56

El treball ben fet gairebé mai és apreciat. Qualsevol estirabot ocupa un titular, tot i que l'endemà ja ha desaparegut del mapa.
"La nissaga catalana del món clàssic", però, és d'aquells llibres de referència que perdurarà en el temps.

#5 Sergi, Barcelona, 06/07/2011 - 19:24

Excel.lent llibre. Felicitats a totes les persones que hi han participat.
Una obra com "La nissaga catalana del món clàssic" honora al nostra país.

#4 jfuertesf, Barcelona, 06/07/2011 - 11:13

No sé. Tot això pertany a un grup estrany, una cosa així com capitalitat de la cultura catalana, l'origen del qual no veig massa clar. Això si. Suposo que hi haurà forçes subvencions. Potser un altre a xuclar de la mamella?. Deixant això de banda, aquesta revista està força bé.

#4.1 Pere Izquierdo, El Prat de Llobregat, 06/07/2011 - 12:21

Us ben asseguro que ni els autors ni els curadors del llibre no hem vist ni un ral per aquesta feina. Encara hi hem hagut d'arriscar els nostres propis diners. Així que no té res a veure amb el filofeixista Diccionario Biográfico de la RAE que ens ha costat a tot sis milions i mig d'eurus!

#4.2 Montserrat Tudela, directora d'Auriga, Barcelona, 06/07/2011 - 14:00

Jfuertes,
No saps de què parles.
Hem posat milers d'hores els curadors i els autors han escrit gratis, perquè l'obra s'ho valia. I també arrisquem els nostres propis diners.
La capitalitat de la cultura catalana, et recordo que no ha rebut ni un sol euro de subvenció.
Informa't abas de parlar.