Cultura · 23 d'Abril de 2012. 16:18h.

"Els Segadors com a himne és contraproduent"

L'escriptor Miquel de Palol diu que "no sóc gaire optimista sobre l'Estat propi"

"Els Segadors com a himne és contraproduent"

Miquel de Palol, aquest Sant Jordi a Barcelona

L'escriptor Miquel de Palol ha afirmat que no és "gaire optimista" sobre el fet que Catalunya aconsegueixi un Estat propi. En aquest sentit, ha explicat, en declaracions a e-notícies que per tenir un Estat propi caldria saber com i per què i can on. No sóc gaire optimista, ho sento molt".

"Ens falta unitat, valentia, determinació i claredat en les objectius. És a dir, mentre siguem una col·lectivitat que el que vol és treure rendiment a les coses i no aconseguir-les aquest no és el camí", ha afegit.

D'altra banda, al llibre Meditacions des de Catalunya (l'Arquer), considera que Els Segadors hauria de deixar de ser l'himne nacional de Catalunya i que el seu lloc l'hauria d'ocupar El Cant de la Senyera. Al respecte, ha explicat que "ho mantinc. Els Segadors com a himne és contraproduent. És un himne amb to menor i amb frases descendents i a més amb una lletra francament dubtosa. Com a alternativa em sembla que el que hi ha a l'abast és molt adequat, que és el Cant de la Senyera, que a més s'assembla molt musicalment als Segadors, que les frases són ascendents i que el to és major".

D'altra banda, preguntat sobre si el poden titllar de ser poc sobiranista ha argumentat que "a hores d'ara m'és igual del que m'acusin". A més, ha lamentat que "el litoral català és un dels més bonics d'Europa i ara és una autèntica porqueria. Davant d'una cosa que té poc remei ara dirigiria els ulls cap a la muntanya, que és el pròxim objectiu dels assassins de les gallines dels ous d'or".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 Al, Bcn, 23/01/2018 - 21:34

¿Por qué “Els Segadors” está en tonalidad menor? https://youtu.be/e3JYFAkZUks

#13 Pablito, Barcelona, 24/04/2012 - 16:25

Totalmente de acuerdo con el Sr. Palol, que se debería ampliar a restringir la utilización de la senyera, para decorar puestos de verduras o rosas, etc. aunque sea el día Sant Jordi. Una Bandera es algo más serio. En una balconada la da prestigio, en un puesto de venta de lo que sea se la humilla.

#12 Marcus, bcn, 24/04/2012 - 14:55

Nois, jo ja he declarat la independència, vosaltres foteu el que vulgueu.

#12.1 Fran, Llinars, 07/05/2012 - 16:30

Felicitats! pel que veig veig que has deixat de xuclar de la mamella de casa els papas o que t´han retallat la subvencio, aixi doncs la teva indepe es forçada.

#11 Tomppa, Sabadell, 24/04/2012 - 11:25

Es normal que un país com Catalunya no es únit ... no té ni un estat! Quan qui vol més decideix el seu pas i temps passa, hi serà únitat ... però primer has de tenir un estat perquè si no en tens, altres mana i humans són com nens, realitat es que saps i res més.

#10 Joan, Barcelona, 24/04/2012 - 10:14

A mi m'agradaria més El cant dels ocells com a himne nacional català, és molt més conegut internacionalment, igual que el seu autor. Això ens permetria exterioritzar molt més el conflicte del poble català amb l'Estat espanyol.

#10.1 Oriol2, BCN, 24/04/2012 - 22:48

No se m'havia acudit mai. A primera vista sembla bona idea, però, sincerament, preferiria que seguís sent una cançó, i no un himne oficial. (He de dir que jo pensava que era anònim.)