Publicitat
Cultura · 24 d'Abril de 2009. 08:56h.

Els top ten de Sant Jordi

Stieg Larsson, Patrícia Gabancho, Javier Cercas o Crackòvia, entre els més llegits

Els top ten de Sant Jordi

El president Montilla, durant Sant Jordi (Rubén Moreno)

Stieg Larson, Javier Cercas, Patrícia Gabancho, i Crackòvia van ser els grans triomfadors de Sant Jordi, en encapçalar tots ells les llistes de llibres venuts en les seves respectives categories. Larson va situar Els homes que no estimaven les dones -Columna- com a llibre de ficció més venut tant en català com en castellà. La segona posició en català va ser per Gaspar Hernández, per El silenci -Destino-. Carles Casajuana va situar L'ultim home que parlava català -Planeta- en tercera posició.

La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina, Stieg Larsson, Columna; La solitud dels nombres, Paolo Giordano, Edicions 62; L’any del senyor, Eloi Vila, Alisis; Barcino, Maria Carme Roca, Columna; Olor de colònia, Sílvia Alcàntara, Editorial; El nas de Mussolini, Lluís Anton Baulenas, Proa; i El noi del pijama de ratlles, John Boyne, Empúries, tanquen el top ten en aquesta categoria. En castellà, Larson també va ocupar la segona posició amb La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina -Destino-.

Pel que fa a la categoria de no ficció en català, Patrícia Gabancho va situar Crònica de la independència -Columna- com a llibre més venut, seguit d'El món sobre rodes d'Albert Casals. En castellà, Anatomía de un instante de Javier Cercas va superar La crisis ninja, de Leopoldo Abadía -Espasa-. En la categoria de llibres mediàtics, Crackòvia va ser el llibre més venut, seguit del retrat de Pep Guardiola, de Jaume Collell. En la categoria juvenils, el llibre més venut va ser Viatge en el temps.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pau, Barna, 13/04/2011 - 22:50

M'apunto un parell de títols. Si em deixeu en recomano un d'humor superdivertit: Goma de borrar, aventuras y desventuras del chico perfecto(de moment no hi es en català que jo sapiga). Explica una historia de sexe i drogues a la Costa Brava dels anys 80.

#4 Raquel, Balaguer, 24/04/2009 - 13:01

Us recomano el llibre "Esmorzars de Lleida" de l'Ignasi Revés. M'ha encantat!

#3 Carles, Sant Just, 24/04/2009 - 12:25

La foto és molt il.lustrativa. Denota el clar analfabetisme de MONTILLA. Quina desgràcia tenim amb aquest home. Bé i els de St. JUST per partida doble, ja que l'hem de suportar juntament amb la seva tot poderosa Anna Hernandez 1 tinent d'alcalde de l'a

#2 James Hetfield, Alt Àneu, 24/04/2009 - 12:21

Els més llegits no, s'hauria de dir els més comprats. Perquè ja m'agradaria a mi saber quants d'aquests llibres acaben als prestatges sense ser llegits...
Està molt bé això de comprar llibres per Sant Jordi, però la resta de l'any què?

#1 Carles, Girona, 24/04/2009 - 11:13

Un llibre? què és això?