Publicitat
Cultura · 27 de Desembre de 2009. 17:22h.

"Els toros estan abans de Franco i seguiran molt temps"

El torero 'Joselito' ha lamentat que els catalans els associïn "a l'antic règim"

"Els toros estan abans de Franco i seguiran molt temps"

José Miguel Arroyo "Joselito"

El torero José Miguel Arroyo "Joselito", actualment retirat de les places, s'ha referit a la polèmica oberta a Catalunya per la prohibició de les curses de toros. A falta de veure en què queda l'intent, el torero ha defensat el dret a "expressar-se en llibertat".

En una entrevista a l'ABC, Joselito ha lamentat que s'associïn els toros com un "tema polític", que "ells associen a l'antic règim". "Però els toros estan abans de Franco, després de Franco, seguiran durant molt temps i no tenen a veure amb cap règim", han recordat. En la seva opinió, es tracta d'"una expansió cultural i l'expressió de la gent".

 El que més li crida l'atenció és la intenció de prohibir la festa. "Amb la filosofia que ells defensen –progressisme, llibertat– jo creo que no encaixa la prohibició", destaca. Per a Joselito, hauria de "prohibir-se prohibir", i subratlla que "els toros són una forma d'expressió, tant social com cultural".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Manel, Gimenells, 29/12/2009 - 07:07

El PSC pagarà car aquest suport als toros i a les corrides. Si al menys haguéssin dónat llibertat de vot.... Jo ja conec al menys tres afiiliats al PSC que es donaran de baixa per antidemocrátics i taurins. (busqueu-ho al Facebook!!!!)

#9 JPC, Barcelona, 28/12/2009 - 20:03

I per què no protesten per la prohibició que hi ha a les Canàries des de fa 15 anys? Ai que se'ls veu el "plumero" espanyolista!

#8 pere, bcn, 28/12/2009 - 19:55

Molt bé! prohibit prohibit!.
Per què comencem?

Aixequem la prohibició de robar?
Bé... de fet ja ho fan. Espanya ens roba i no els tanquen.
Aixequem la prohibició de matar?
De fet, Espanya mata la nostra llengua i ningú la jutja

#7 cat, cat, 28/12/2009 - 17:01

També caldria "prohibir prohibir" l'ús del català al Congrés i el Senat, i en canvi no ho fan.

#6 Saprissa, Sants, 28/12/2009 - 10:20

x la misma regla de 3 de Joselito,q lo justifica por la tradicion,pq no vuelve el circo romano i los gladiadores?com diuen aqui baix,anem evolucionan i no per aixó cal dir q els toreros d abans eren assassins pq no hi havia tanta cultura pero ara si