Publicitat
Cultura · 10 de Desembre de 2017. 17:35h.

"Em fa vergonya ser català"

Boadella: "no m'havia passat mai"

"Em fa vergonya ser català"

Albert Boadell (Foto: Jaime Villanueva)

El dramaturg Albert Boadella ha afirmat en una entrevista a La Razón que "em fa vergonya ser català i no m'havia passat mai". "El que es veu des de fora és un espectacle depriment, esperpèntic", ha afegit.

"I no parlo únicament dels polítics ha afegit, sinó d'aquells que es van a Brussel·les a veure un capoll nacionalista que es creu Guillermo d'Orange. I això sí que em preocupa, que es creen en possessió de la veritat, que no se'ls trenqui aquesta seguretat".

Boadella lamenta que l'aplicació del 155 deixés "impol·lut l'exèrcit de Catalunya que són el món dels mitjans i el de l'educació" perquè "aquí resideix la força i està en aquestes dues potes". En aquest sentit, creu que s'hauria d'haver tancat de forma temporal a TV3 perquè "si la gent no pot escoltar insistentment el que sent cada dia podria haver tingut l'opció de canviar a altres emissores i s'hauria topat amb un discurs més plural".

També opina que "l'aliment diari del meu poble en el 90% dels casos són els mitjans de comunicació de la Generalitat i sense ells el pensament pot començar a tenir dubtes". "Són fanàtics fins a l'extrem, com una fe religiosa de les d'abans".

Albert Boadella diu que l'educació "és un tema bastant més complicat que el dels mitjans de comunicació perquè no es pot jubilar a tots els mestres de cop". "Només pensem que la realitat externa pot fer canviar les seves ànsies d'adoctrinament als professors", sentencia.

Finalment, apunta que "si Catalunya tingués una important baixada des del punt de vista econòmic, la qual cosa seria també negatiu per a la resta d'Espanya, els podria fer reaccionar". "Que pateixi l'economia i el ciutadà ho noti a la butxaca és un escarment per descomptat dur però que pot funcionar", conclou.

Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#28 jaume, 08511, 28/12/2017 - 12:16

Fa anys que em fa vergonya que t'anomenis català

#27 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 12/12/2017 - 00:44

Et repeteixes més que el pebrot, nano.

#26 Rodejet, Barcelona, 11/12/2017 - 17:22

En canvi a antics membres dels Comediants els fa vergonya que Boadella n'hagués estat membre.

#25 Lo Pardal, La Figuera, 11/12/2017 - 13:01

Pero si tú no lo eres!. Pero si hace ya tiempo que dijiste que habias renunciado a ser catalán!. Lo que eres, es el centro del universo. Haber si te aclaras, que eso de ser catalan no es de apellido!. Mamarracho.

#25.1 pepe.----, andorra, 11/12/2017 - 14:42

a ver si te aclaras tu, yo nunca he leido q haya renunciado a ser catalan y el unico centro del universo esta en la estacion de perpiñan, como bien dijo Salvador Dali. Y para mamarracho, ya estas tu.

#24 JJ, BCN, 11/12/2017 - 12:09

Mai hauria dit que estaria d'acord amb el Boadella, però voltes que dóna la vida...
Estic al 100% amb tu.
Efectivament, a mi també em fa vergona que siguis català.

#24.1 Karkamal, Nadal, Nadal a Soto del Real, 11/12/2017 - 12:56

Em fa vergonya la vostra Catalunya profunda d pandereta: la barretina pueblerina, la ridícula sardana, el Barça, el caganer dl pessebre, el burro català, les botifarres, cacerolades, manifestacions d'alcaldes amb els bastons d pastor d cabres, .... Quina pueblerinada!

#24.2 JJ, BCN, 12/12/2017 - 12:12

Molt millor la España universal del flamenc, la tauromaquia, la cabra de la legion, la santa inquisicio, el caudillo, la llotja del Bernabeu, els Castor, el neofranquisme, el hable en cristisno, el monolingüisme, el imperi...