Publicitat
Cultura · 28 de Novembre de 2022. 10:00h.

"Em sento estafat pels líders de l’independentisme"

L'escriptor Joan Lluís-Lluís diu que es retira de la militància

"Em sento estafat pels líders de l’independentisme"

L'escriptor Joan Lluís-Lluís, en una entrevista a l'Ara, afirma que "em sento traït, abandonat i estafat pels líders de l’independentisme”. Joan Lluís-Lluís va ser un dels oradors a l'acte que Carles Puigdemont va oferir a Perpinyà el març del 2020.

"Estem en fase de dol i pot ser molt llarga. Tenim una sensació generalitzada de traïció que, fent anàlisis polítiques de la situació, és demostrable. Em sento traït, abandonat i estafat pels líders de l’independentisme", assegura.

"Estic en un moment de retrocés, de reculada. Mantinc la convicció que la independència és necessària, justa i urgent. Però en el meu dia a dia m’he retirat de la militància. Espero que les circumstàncies facin que hi pugui tornar, però ara mateix em dedico només a la literatura", afegeix.

També lamenta que "és molt difícil lluitar contra un estat poderós amb formes democràtiques que et vol matar, metafòricament". "Tinc la impressió que caldria una renovació del personal polític, però res diu que el personal nou no cauria en les mateixes trampes i les mateixes mentides", diu.

Pel que fa al català, afirma que "calen multes. No pot ser que vivim en una societat on totes les lleis s’apliquen, excepte les lingüístiques. La política lingüística al Quebec i a Flandes és infinitament més forta i implacable que la de Catalunya".

"Si Espanya fos una democràcia real, podria acceptar tenir un territori amb una llengua oficial que no fos el castellà. En el marc d’Espanya, el català no se salvarà mai. Pot sobreviure, però no existirà com una llengua plena", conclou.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#31 Martín, Villadecaballos, 29/11/2022 - 16:57

Si este tío es de Perpignan qué cohones viene a tocar la pera aquí. ¡Que se vaya a jo der a Francia, a ver cuánto lo aguantan!

#30 JOAN, BCN, 29/11/2022 - 05:15

Aquest noiet és de Perpinyà. Sap quin és el concepte de 'nació' des de 1789 en aquell pais? Dons que un ciutadà de la seva ciutat i un de Paris tenen els mateixos drets. I, Joan Lluís, parla en francès, que és la teva llengua.

#28 Carlos Gomez, amigo del Sebolla, 28/11/2022 - 22:49

Pues que reclame y los demande por fraude en la Agencia Catalana del Consum, que pa eso la tenim

Que exiga todos los dineritos, la belleza apolinea, los helados y las piscinas en Cadaques que le prometiron. Y con intereses

Hay quien lo lleva cobrando toda la vida y la verdá sea dicha es que hace goig verlos.

#27 Carlos Gomez, amigo del Sebolla, 28/11/2022 - 21:04

Pues que reclame y los demande por fraude en la Agencia Catalana del Consum, que pa eso la tenim

Que exiga todos los dineritos, la belleza apolinea, los helados y las piscinas en Cadaques que le prometiron. Y con intereses

Hay quien lo lleva cobrando toda la vida y la verdá sea dicha es que da goig verlos.

#26 Chris, Lleide (RIP Cataluña), 28/11/2022 - 18:54

Estos radicales han estado mirando hacia otro lado,normalizando el"todo vale por la causa",y tolerando conductas agresivas durante décadas,juntándose con otros miserables por tener metas afínes

Que siga pensando en la independencia,pero desde la minoría, junto con los otros intolerantes de su calaña