Publicitat
Cultura · 3 de Febrer de 2011. 14:59h.

En defensa del català al País Valèncià

Nova campanya d'Acció Cultural del País Valencià

En defensa del català al País Valèncià

Els impulsors de la campanya

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera "necessari fer un nou pas endavant en la normalització lingüística" per tal d'evitar que "bona part dels xiquets i els joves formats en català acaben socialitzant-se en castellà".

ësper aquest motiu que Acció Cultural impulsa la campanya 'Tenim drets', on informen, mitjançant l’edició d’una Guia de Drets Lingüístics, que "els valencians que tenen uns drets legals com a catalanoparlants".

Acció Cultural instarà els valencianoparlants "a accions concretes al llarg de l’any -com ara, en el moment de la declaració d’Hisenda, a fer-la en la nostra llengua, tant si és en paper com per internet-".

D’altra banda, aquesta campanya tindrà una triple articulació organitzativa d’extensió al conjunt del País Valencià "mitjançant una xarxa territorial d’activistes organitzats en Comissions per la Llengua en 150 poblacions valencianes on Acció Cultural té presència".

"D’atenció particular a la implicació dels joves mitjançant l’organització de Comissions per la Llengua en 200 instituts i totes les universitats valencianes. D’imbricació social mitjançant el treball conjunt amb les prop de 200 associacions de tota mena que ja van col·laborar amb nosaltres en la ILP 'Televisió sense Fronteres'".

L'organització ha creat un web i un telèfon de la llengua -902 117 076-, així com una adreça electrònica -tenimdrets@acpv.cat- per a informació i gestió de denúncies.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Ramon, Barcelona, 04/02/2011 - 17:35

Segons la legislació vigent, Francisco Caja és de la mateixa nacionalitat que jo i, Eliseu Climent, no. La legislació vigent deu ser obra d'algun boig.

#15 Rai, BCN, 04/02/2011 - 15:10

Fran, molt senzill. Per la mateixa raó que a la edat mitjana la llengua de Castella es deia castellà, mai espanyol. Perque una cosa es la literatura i els pensaments del s XV i l'altre la lingüistica i la ciencia.La gent escribia que el sol donava la volta la terra, pero no era veritat.

#14 Francesc, Barcelona, 04/02/2011 - 14:44

Dialectes què? Així és com penseu a can C's? Si, ja ho sabem. Au va, senyor sòmines, moveu les natges, parleu català/valencià, que ja us toca, i apunteu-vos a classes d'anglès i alemany.

#13 Ciudadano, Victima apaleada por el fascismo catalan, 04/02/2011 - 13:42

señor friki del reino valencia yo tambien estoi harto de las extra-vagancias de usted, si ni usted mismo sabe chapurrear valenciano. y tambien hasta los h... del fascismo catalan y de sus payasos catalans. Si nos enseñasen ingles o aleman en lugar de sus dialectos locales otro gallo cantaria

#12 Fran, llinars, 04/02/2011 - 12:35

RAI, tu et bases amb la teva realitat i jo amb la meva.A dia d´avui ningu m´ha contestat la pregunta d q llengua parlaven els cristians d Valencia abans d la arriba d Jaume I i xq literaris catalans d l´edat mitjana fan referencia a la llengua valenciana no comprensible.